AK Parti Genel Merkezi'nde Erdoğan-Özel görüşmesi! Kritik zirvenin perde arkası

HABER MERKEZİ
Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika Özgür Özel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takvimine uygun şekilde CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edeceği bildirildi. Görüşmede iki liderin ele aldığı konular da belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı tebriği dolayısıyla telefonda görüşmüştü. İki lider son olarak, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda diğer siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu Mermerli Salon'daki bayramlaşmada bir araya gelmişti.

ÖZEL, AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE

31 Mart yerel seçimlerin ardından yapılan ilk yüz yüze görüşme, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. 

AK Parti Genel Merkezi'nde Erdoğan-Özel görüşmesi! Kritik zirvenin perde arkası - Resim : 1
CHP lideri Özgür Özel'i, parti genel merkezinde AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

GÖRÜŞMEDEN KARELER

AK Parti Genel Merkezi'nde Erdoğan-Özel görüşmesi! Kritik zirvenin perde arkası - Resim : 2

AK Parti Genel Merkezi'ndeki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel görüşmesi, basına kapalı yapıldı. Kabulde, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile Elitaş da yer aldı. 

"SİZİN BAŞKANLIĞINIZDA İVMELENEN BİR SÜREÇ VAR"

Haber Global muhabiri Emre Karaca'nın aktardığına göre, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i 15 Temmuz'daki duruşundan dolayı tebrik etti. Dini bayramlarda tebrikleşme ve milli bayramlarda görüşme konusu gündeme getirildi. Özel, 28 Şubat mağduru Çetin Doğan gibi bazı mahkumların hastalıklarından dolayı af talebinde bulundu. Erdoğan, değerlendirileceğini söyledi. Ayrıca, Özel, Can Atalay ve Osman Kavala hakkındaki AYM kararının uygulanmasını istedi. Erdoğan, Özel'i seçim başarısından ötürü tebrik etti. Erdoğan, Özel'e, "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dedi.

ERDOĞAN DA CHP GENEL MERKEZİ'Nİ ZİYARET EDECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Özgür Özel'i kabulüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, açıklamada, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ve Erdoğan'ın iade-i ziyarette bulunacağını bildirdi.

 

AK Parti Genel Merkezi'nde Erdoğan-Özel görüşmesi! Kritik zirvenin perde arkası - Resim : 4