Ağır hasarlı bina korna sesi ile yıkıldı

Elazığ Kahramanmaraş Deprem

Elazığ’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan 5 katlı bina korna sesi ile yıkıldı.

Elazığ’da 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören binaların yıkımı devam ediyor. Merkeze bağlı Yeni Mahalle’de ağır hasarlı 5 katlı binanın çevre güvenliğinin alınmasının ardından yıkımına başlandı. Binanın yıkımı sırasında iş makinelerinin yanı sıra ses dalgalarından da faydalanıldı. Binanın belirli noktalarına korna sesiyle destek verildi. İş makinelerinin müdahalesi ve ses dalgalarının etkisiyle 5 katlı bina yıkıldı.

O anlar ise saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdı.

GAZİANTEP'TEKİ BEYAZ SARAY APARTMAN İSE DİNAMİTE RAĞMEN YIKILMAMIŞTI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ağır hasar gören binaların yıkımı devam ediyor. Hacı Ali Öztürk Mahallesi'ndeki 6 katlı, 36 daireden oluşan Beyaz Saray Apartmanı ise, Elazığ'dakinin aksi örneğini gözler önüne sermişti.

Yıkım kararı verilen ve boşaltılan binanın dinamit ile yıkımı için çalışma başlatılmıştı. Binanın ilk üç katına dinamit yerleştirildi. Bu sırada bölgede, AFAD, itfaiye, polis ve 112 Acil servis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Dinamitler, 2 kez denemeyle patlatıldı ancak bina yıkılmadı.

Kullanılan 1 ton patlayıcıya rağmen bir türlü yıkılmayan Beyaz Saray Apartmanı'nın kepçe ile yıkımına karar verilmişti. Yıkım günü, sabah erken saatlerde apartmanın bulunduğu bölgeye gelen iş makinesi, yıkılmaması ile gündem olan Beyaz Saray Apartmanı'na ilk kepçeyi vurarak yıkımına başlamıştı.

Kaynak: İHA