Afyonkarahisar'da devrilen minibüsteki 7 tarım işçisi öldü

afyonkarahisar
Afyonkarahisar'da devrilen minibüsteki 7 tarım işçisi öldü

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 7 kişi öldü, kazada yaralanan 14 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Afyonkarahisar’da şarampole devrilen minibüste hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Öte yandan hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlenirken yaralı 14 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Kaza, Çay ilçesi çıkışında meydana geldi. B.K. idaresindeki 03 M 5906 plakalı şehir işçi minibüs sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Araç yol kenarındaki şarampole girip ardından ağaçlara çarparak devrildi. Can pazarının yaşandığı kazanın ardından çevredekilerin haber vermesiyle bölgeye çok sayıda polis, jandarma, AFAD ve 112 Acil servis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri adeta zamana karşı bir yarış başlatırken, kazada yaralanan 14 kişi hızlı bir şekilde ambulanslar ile Çay ve Bolvadin Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

Olayda hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları tamamlandı. Yaşamını yitirenlerin isimlerinin S.A. (15), Ü.C.A. (19), G.B. (60), M.C. (65), N.T. (63), H.K. (51), P.B. (60) olduğu belirtildi. Yaralılarının isimlerinin ise B.K., H.Ç., F.Ç., Z.M., S.T., Ö.T., Ş.A., M.B., H.E., Z.D.Ç., A.Ç., E.U., B.E. ve M.H. olduğu kaydedildi.

Minibüsten önce yaralıları çıkarttıklarını dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:

"Cenazeler alt taraftaydı. Çıkarabildiklerimizi çıkarttık, sonra da jandarmaya haber verdik. Minibüstekilerin durumu çok kötüydü, perişandı. Yaralı da çoktu. Ölenler hepsi bölgenin insanı, vişne ve kiraz toplayan tarım işçileri. Hayatını kaybedenlere Allah, rahmet eylesin."

 

Kaynak: AA

Afyonkarahisar trafik kazası