Afet bölgesinde depremzedelerin göç yolculuğu devam ediyor

Kahramanmaraş Depremi Kahramanmaraş Gündem haberleri Son depremler Adıyaman
Afet bölgesinde depremzedelerin göç yolculuğu devam ediyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde arka arkaya medyana gelen şiddetli depremlerden etkilenen 10 ildeki depremzedeler, yaşadıkları şehirleri terk ederek il dışındaki akrabalarının yanına göç ediyor.

Türkiye, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki şiddetli depremle sarsıldı. Açıklanan son verilere göre, 35 bin 418 vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem nedeniyle yüz binlerce konut yerle bir oldu.

Depremzedelerin göç yolculuğu

Deprem bölgesindeki vatandaşlar bir yandan yakınlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken bir yandan da zorlu şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Deprem bölgesinde çeşitli zorluklarla mücadele eden depremzedelerden imkanı olanların il dışındaki akrabalarının yanlarına göç yolculuğu ise devam ediyor. 

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan iki depremlerden etkilenen Adıyaman'da vatandaşların göç yolculuğu devam ediyor.

Depremzedelerin göç yolculuğu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden etkilenen 10 il arasında bulunan Adıyaman'da da çok sayıda bina yıkıldı.

Arama kurtarma çalışmalarında sona gelinirken, hayatta kalan depremzedeler de birçok sorunla mücadelelerini sürdürüyor. Evleri yıkılan veya ağır hasarlı olan depremzedeler kurulan çadırkentlerde barındırılarak ihtiyaçları karşılanıyor. 

Depremzedelerin göç yolculuğu

Artçıların devam ettiği kentte depremzedeler, hasarlı binalarına girmeden vinç yardımıyla para ve ziynet eşyalarının yanı sıra kullanılabilecek durumdaki ev eşyalarını çıkartıyor.

Olumsuz hava koşullarının yanı sıra yaşanan sıkıntılar nedeniyle depremzedelerin büyük çoğunluğu il dışındaki akrabalarının yanına göç etmeye başladı. 

 

 

Kaynak: DHA

kahramanmaraş Kahramanmaraş depremi Gündem haberleri son depremler