AFAD duyurdu! Konya'da 5 büyüklüğünde deprem

AFAD Gündem haberleri Deprem Son depremler

Son dakika haberine göre, AFAD'dan alınan bilgiye göre Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Son dakika haberi...

AFAD'dan alınan bilgiye göre Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Ankara'dan da hissedildi.

Yerin yaklaşık 8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem saat 18.06'da kaydedildi.

BELEDİYEDEN İLK AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, depreme ilişkin olumsuz bir durumun oluşmadığını belirterek, "Depremin merkes üssü Selçuklu/Çandır Mahallemizin muhtarı ile irtibat sağladık. Çok şükür olumsuz bir durum yok. İlçelerimizde ekiplerimiz teyakkuz halinde. Bilgi akışında sorunumuz yok. İrtibat halindeyiz." şeklinde bir açıklama yaptı. 

BAKAN KOCA DUYURDU: OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, acil birimlerine ulaşan bir olumsuzluk bulunmadığını ifade ederek, "Memleketim, kadim şehir Konya'mıza geçmiş olsun." açıklamasını yaptı. 

BİR AÇIKLAMA DA AFAD'DAN 

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" açıklamasında bulundu. 

 

Kaynak: Haber Global TV

AFAD deprem son depremler gündem haberler Konya Ankara