Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez

2023 Seçimleri 14 Mayıs Seçimleri
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez

Adalet Partisi adına Genel Başkanı Vecdet Öz, TRT ekranlarında propaganda konuşmasını yaptı. Öz, "Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez" diye konuştu.

Öz, konuşmasında, Ata İttifakı içerisinde olduklarını ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sinan Oğan'ı desteklediklerini söyledi.

Dış ve iç politikada milli, manevi, kültürel ve ahlaki değerlere ters düşecek her türlü tavize karşı olduklarını belirten Öz, "Türkiye'nin kuruluş felsefesini, Atatürk çizgisinde kucaklayıcı milliyetçiliğe, Cumhuriyetin tüm kazanımlarına, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışına, anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemez ilk dört maddesine her zaman sadık ve saygılıyız." dedi.

Yapacakları her hizmette adaleti, insan haklarını ve vatandaşlık ilkesini esas alacaklarını vurgulayan Öz, şunları kaydetti:

"Yıllar sonra köylüye bir kez daha bu milletin efendisi olduğunu hissettireceğiz. Esnafı, üreticiyi, sanayiciyi, memuru, işçiyi ezilmekten ve yok olmaktan kurtaracağı, kırılan onurunu ve gururunu onarıp tekrar hak ettiği itibara kavuşturacağız. Sağlık, eğitim ve güvenlik gibi temel hizmetler devlet tarafından ücretsiz olarak verilecektir. Sağlık, işsizlik, deprem ve kaza sigortalarının yanı sıra güvenlik ve eğitim sigortası tesis edilecek. Tamamı da zorunlu hale getirilecek."

Devlet Planlama Teşkilatını tekrar faaliyete geçireceklerini bildiren Öz, şunları söyledi:

"Çeşitli nedenlerle ülkemize sığınmış olup, hiçbir vasfı olmayan ve ekonomimize milyarlarca dolar yük getiren milyonlarca mülteciyi insani koşullarda ülkelerine derhal geri göndereceğiz. Bunu yaparken de ülkemize sanayi yatırımı yapacak, istihdam yaratacak, bilime ve teknolojiye katkı sağlayacak yabancı girişimciye ise her zaman kapımızı açacak ve tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi gerekli koşulları yerine getirdiği takdirde makul bir süre içerisinde vatandaşlık verilecektir."

Ülkenin parasının pul, insanın kul edildiğini ifade eden Öz, "Ülkemizi çok kısa sürede itibar gören, onurlu bir ülke yapacağız. Kadına yönelik şiddet, töre, namus cinayeti ve kan davası problemleri kalıcı yasal uygulamalarla önlenecektir. Kadına ve çocuğa yönelik cinsel taciz ve tecavüz suçlarından mahkûm olanların cezaları nüfus kayıtlarına işlenecek ve evlilik başvurularında psikiyatristlerden oluşan kurul raporu olmadan evlenmelerine izin verilmeyecek." diye konuştu.

Kaynak: AA

Adalet Partisi Vecdet Öz 2023 seçimleri 14 Mayıs seçimleri