ABD'yi karıştıran baskın! 98 yaşındaki kadın 6 polise karşı! Ertesi gün hayatını kaybetti

ABD
ABD'yi karıştıran baskın! 98 yaşındaki kadın 6 polise karşı! Ertesi gün hayatını kaybetti

ABD'nin Kansas eyaletindeki bir yerel gazetenin sahibinin evinde yapılan polis araması, daha sonra ortaya yayımlanan video kayıtlarıyla yeni bir boyut kazandı. 

Yeni yayımlanan videoda, gazetenin yayıncısının 98 yaşındaki annesinin, ulusal çapta tepki çeken bir baskın sırasında evini arayan polis memurlarıyla yüzleştiği ve bir noktada talepte bulunduğu görülüyor: "Evimden defolun!"

Gazete tarafından yayımlanan videoda Joan Meyer, oğlu Marion County Record editörü ve yayıncısı Eric Meyer ile paylaştığı Marion'daki evinde altı memura bağırıyor. Bir yürüteç yardımıyla ayakta duran ve üzerinde uzun bir bornoz ya da cübbe ve terlikler bulunan Meyer'in üzgün olduğu görülüyor.

Yaşlı kadın polislere "Evimden defolun... Seni evimde istemiyorum!" diyor ve bir noktada "O şeylerin hiçbirine dokunma! Burası benim evim!" diye sesleniyor. 

Bir gün sonra öldü

Gazeteye, Meyer'lerin ve bir belediye meclisi üyesinin evlerine yapılan baskınlar 11 Ağustos'ta, yerel bir restoran sahibinin gazeteyi kendisi hakkındaki bilgilere yasadışı yollardan erişmekle suçlamasının ardından düzenlendi.

Joan Meyer bir gün sonra hayatını kaybetti. Oğlu, bu stresin ölümüne katkıda bulunduğuna inandığını söylüyor. 

Adli tıp raporunda, kadının baskından sonra yemek yemeyi, uyumayı ve içmeyi reddettiği ve sonunda 12 Ağustos'ta ani kalp durması nedeniyle öldüğü belirtiliyor.

Ülke çapında haber oldu 

Joan Meyer'in polislere sergilediği tavrı gösteren video ülke çapındaki medyada yer aldı. 

Polis, evde "kimlik hırsızlığı" soruşturması için arama yaptıklarını açıkladı. Ancak savcı daha sonra arama emrini geri çekti. Kansas Soruşturma Bürosu olayı araştırıyor.

Ancak pek çok kişi baskınların Meyers'in 54 yaşındaki polis şefi Gideon Cody'nin iddia edilen cinsel taciz suçlamalarına yönelik haber ve araştırmalarından kaynaklandığına inanıyor. 

Coduy, cinsel taciz iddiaları üzerine 24 yıl görev yaptıktan sonra Kansas Şehri Polis Departmanı'ndan emekliye ayrıldıktan sonra Nisan ayı sonlarında şef oldu. 

Eric Meyer, Marion County Record'un 'çok sayıda çağrı aldığını' söyledi ve Cody'nin cinsel suiistimal iddiaları nedeniyle rütbesinin düşürülmesini önlemek için son polis görevinden emekli olduğunu iddia etti.

Meyer, kaynakların kimliğinin Cody'nin ekibinin ele geçirdiği bilgisayar sunucularında olduğunu söyledi.

Yaşananlar Cody hakkındaki iddiaların ABD'nin önde gelen haber kuruluşlarına yansımasına da yol açtı.

 

Kaynak: Ajans Bizim

ABD basın özgürlüğü dış haberler