ABD'ye Gara tepkisi! Büyükelçi, Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı ABD

Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasında "ABD Büyükelçisi Satterfield bugün Bakanlığımıza çağrılarak ABD açıklamasına ilişkin tepkimiz en kuvvetli şekilde dile getirilmiştir" denildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak ABD'nin Gara açıklamasına Türkiye'nin tepkisi dile getirildi.

Gara bölgesinde 13 Türk vatandaşının şehit edilmesine ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denilmişti: 

 "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize kongresinde yaptığı konuşmada söz konusu açıklamaya "Amerika'nın yaptığı açıklama evlere şenlik. Hani siz teröristlerin, PKK'nın, YPG'nin yanında değildiniz; bal gibi de yanında ve arkasındasınız" sözleriyle tepki göstermişti.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika Son dakika haberi Dışişleri Bakanlığı ABD Gara şehitleri