ABD ile yapılan toplantılarla ilgili kritik açıklama

Hulusi Akar
ABD ile yapılan toplantılarla ilgili kritik açıklama

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD heyeti ile görüşmelere ilişkin, "Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle müşahade ettik. Toplantılar olumlu, oldukça yapıcı geçti" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD heyeti ile yapılan görüşmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. Akar "Şu anda devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde tamamlanmasını bekliyoruz. Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle müşahede ettik. Toplantılar olumlu, oldukça yapıcı geçti" dedi.

Akar şu mesajları verdi:  

"Terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda yapılması gereken ne ise, bu mümkünse ABD ile değilse kendi başımıza yapmaya kararlı olduğumuzu ifade ettik. Toplantıda güvenlik endişelerimizi dile getirdik. Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle müşahede ettik. Bu toplantıların değerlendirmesini yaptığımızda, oldukça olumlu geçtiğini, yapıcı yaklaşım içinde olunduğunu söylemek yanlış olmayacak.

"ARZUMUZ ABD İLE HAREKET ETMEK"

Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirildiği üzere biz ABD'li müttefiklerimizle beraber davranmayı, çalışmayı arzu ediyoruz. Eğer bu mümkün olmazsa, bu konuda milletimizin ve bölgedeki dost ve kardeş halkın güvenliğini sağlamak için gerekeni yapacağımızı defalarca söyledik. Bu konudaki planlarımız, hazırlıklarımız sahadaki birliklerimizin duruşu hepsi tamamlanmış durumda. Ama bizim arzumuz ABD ile hareket etmek.

30-40 kilometrelik bir derinlik olması gerektiğini, bu bölge içindeki YPG'lilerin çıkarılması gerektiğini ayrıca ağır silahların toplanmasını ve bölge dışına çıkarılmasını, teröristler tarafından yapılmakta olan tünel ve mevzilerin tahrip edilmesini ve bunların da ABD ve Türk askerleri tarafından birlikte yapılması gerektiğini ortaya koyduk."

son dakika son dakika haber