ABB Başkanı Mansur Yavaş: İndirimli taşımayan otobüsleri bildirin

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş
ABB Başkanı Mansur Yavaş: İndirimli taşımayan otobüsleri bildirin

Ankara'da özel halk otobüslerinin indirimli ve ücretsiz taşımacılık yapmama kararı üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi hareke geçti. Mansur Yavaş, bu otobüslerin trafikten men edileceğini duyurdu.

Ankara'da 65 yaş üstü dahil ücretsiz taşımayı sonlandırma kararı alan Özel Halk Otobüsleri Birliği hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş'tan açıklama geldi. 

Yavaş, ücretsiz taşıma yapmayacak olan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyeye bildirilmesini istedi ve bu otobüslerin trafikten men edileceğini duyurdu. Yavaş ayrıca, bundan sonra gelir desteği de verilmeyeceğini belirtti.

Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. Ego’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır.

Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62.maddesine aykırı olarak Ego’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir.

Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir.

Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır."

Kaynak: Haber Global TV

Ankara özel halk otobüsleri Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş