ABB Başkanı Mansur Yavaş: Çocukların evlerinde üşümesine izin vermiyorum, aç kalmasına izin vermiyorum

ANKARA/DHA
Mansur Yavaş Ankara 31 Mart Yerel Seçimleri Gündem haberleri
ABB Başkanı Mansur Yavaş: Çocukların evlerinde üşümesine izin vermiyorum, aç kalmasına izin vermiyorum

ABB Başkanı Mansur Yavaş, partisinin Altındağ ilçesindeki Hüseyingazi Seçim Koordinasyon Merkezi açılış töreninde konuştu. "Bizi seçen, maaşımızı veren sizsiniz. O çakarlı araçlarla konvoy yapanlar sizin paranızla yapıyorlar" diyen Yavaş, "Bizim bir ayrıcalığımız yok, biz de memuruz." diye ekledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, partisinin Altındağ ilçesindeki Hüseyingazi Seçim Koordinasyon Merkezi açılış töreninde kritik açıklamalarda bulundu. 

Törende Başkan Yavaş'ın yanı sıra CHP Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli ve CHP Mamak Belediye başkan adayı Veli Gündüz Şahin yer aldı.

Başkan Yavaş, artık belediye ihalelerinin açık yapıldığını ve canlı yayınlandığını belirterek, "Benim maaşım, personelin maaşı, yapılan bütün hizmetler sizden alınan vergilerle ödeniyor; dolayısıyla paranın sahibi sizsiniz. Paranızı nasıl kullanıyorlar, doğru kullanıyorlar mı; 31 Mart bunun hesabını sorma zamanı. Belediyecilik, insanların doğumundan ölümüne kadar her türlü ihtiyacıyla ilgilenmektir. Her şeyi ile ilgileneceksiniz; asfalt, kaldırım yapmanın belediyecilik ile alakası yok. O zaten belediye başkanı olmasa da belediye Fen İşleri Dairesi o işleri planlayıp yapıyor. Mesele, vatandaşa kaliteli hizmeti ucuz vereceksiniz. Daha önceki dönemde 1.6 dolara yıllarca su sattılar, yani bugün 50 TL'yi geçiyordu tonu. Otobüs biletini 1 dolardan sattılar, yani 32 TL'ye sattılar. Biz bütçemiz bu kadar azalmasına rağmen özellikle altyapı yatırımlarına çok daha fazla iş yaptık. Eğer köyde kanalizasyon açıktan akıyorsa siz de parayı başka yere harcıyorsanız doğru belediyecilik yapmıyorsunuz demektir" diye konuştu.

'KONVOY YAPANLAR SİZİN PARANIZLA YAPIYOR'

Bir belediye başkanının kentinde yaşayan herkesin her türlü ihtiyacını karşılamak zorunda olduğunu belirten Yavaş, "Allah'a çok şükür; o küçük çocukların evlerinde üşümesine izin vermiyorum, ben onların aç kalmasına izin vermiyorum, düzenli şekilde protein almalarını sağlıyorum. Bu benim asli görevim. Yurt dışında işsizlik maaşı, diye bir şey var. Niye verirler biliyor musunuz? Kendi insanının çocuğuna süt almasını, et almasını, eğitiminden beden ihtiyaçlarından mahrum kalmasını istemezler. Ülkemizde böyle bir şey yok. İşsizlik maaşı diye sadece işinden ayrılanlara kısa bir sürede işsizlik sigortası var. İşte burada biz devreye giriyoruz ve kentte yaşayan ve destek alan ailelerin çocuklarını okutmak için kırtasiye, kantin yardımı yapıyoruz. Seçimden önce söz vermiştim; 'Başkent Kart'ı çıkaracağız diye ve kartı çıkarttık. Çakarları gelir gelmez kaldırdık. Bizim bir ayrıcalığımız yok biz de memuruz. Bütün memurlarda çakar varsa o zaman amenna ama sadece belediye araçları, belli araçlarda çakar olmasını ben kabul etmiyorum çünkü bizim sizden önceliğimiz yok, patron sizsiniz. Bizi seçen, maaşımızı veren sizsiniz. O çakarlı araçlarla konvoy yapanlar sizin paranızla yapıyorlar" dedi.

‘ÇEKTİĞİMİZ SIKINTILARI BİLİYORSUNUZ’

Ardından Etimesgut ilçesine geçen Yavaş, burada CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu'nun proje tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Yavaş, Etimesgut başta olmak üzere birçok ilçede iddialı olduklarını belirterek, "Biz Erdal başkanımla el ele vererek, sadece Erdal başkanımla da değil başta Keçiören, Gölbaşı, Polatlı, Mamak olmak üzere ki diğerlerinde de iddialıyız, metropol ilçelerde çoğunluğu sağlıyoruz. Seçim sonucu şunu gösterecek; alacağımız oyun yüksekliği gerçek belediyeciliğin kimin yaptığını gösterecek ve Erdal başkanla beraber buna talibiz. Ben artık Meclis istiyorum. Başkanlık tamam ama Meclis'te çoğunluk istiyorum. Çünkü çektiğimiz sıkıntıları biliyorsunuz. Eğer yüksek bir oyla kazanmamıza rağmen Meclis'te azınlıkta kalırsak maalesef buruk olacak. Biz artık pastanın üstünde çilek istiyoruz" diye konuştu.