5.9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Malatya'da okullar 1 gün daha tatil edildi

AA
Gündem haberleri Malatya Deprem
5.9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Malatya'da okullar 1 gün daha tatil edildi

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kent genelinde bir gün daha eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından kentte bir gün daha okullar tatil edildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde örgün, yaygın ve özel öğretim kurumları dahil olmak üzere 17 Ekim Perşembe günü (yarın) eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Deprem nedeniyle kentte okullar bugün tatil edilmişti.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından, deprem sonrası yapılan saha incelemelerinde 11 okulda sıva çatlakları ve hafif hasarlar tespit edildiğini belirtti.

Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu tür detayların önleyici tedbirlerle giderilmesi amacıyla ilimiz genelindeki tüm resmi, özel ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 17 Ekim 2024 Perşembe günü itibarıyla 1 gün süreyle ara verilmiştir. Çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın güvenliği en önemli önceliğimizdir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gerekli tüm önlemler alınmış olup, ekiplerimiz sahada çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir."