3 büyük kentte hava nasıl olacak? Uzmanlar uyardı! Hafta sonuna dikkat

Gündem haberleri İstanbul Ankara İzmir Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu

Sıcak hava tüm yurtta etkili olmaya devam ediyor... Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle hafta sonunda kavurucu sıcakların yeniden geleceğini duyurdu.

Türkiye bu hafta sonu yeniden kavrulacak. Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. 

Haber Global'e konuşan Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "Özellikle Batı ve Güney bölgelerimizde yani Marmara, Ege Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyretmeye devam ediyor." diye konuştu.

PAZAR GÜNÜNE DİKKAT!

Özellikle pazar günü vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. Pazar günü termometreler Ankara'da 36, İstanbul'da 35 ve İzmir'de 39 dereceyi gösterecek. 

Hava sıcaklıkları Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ediyor. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde sıcaklıkların yüksek olması dikkat çekiyor.

TÜRKİYE ÇÖL İKLİMİ YAŞAYACAK

Uzmanlar hafta sonu sıcaklıkların daha da artacağını söyledi. Zaten mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık değerine, yeni bir sıcak hava dalgası da eklenince Türkiye çöl iklimi yaşayacak.

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "hafta sonunda bu sıcaklıklarda bir 2-3 derecelik bi artış bekliyoruz. Yurt genelinde 2-3 dereceye kadar artacak hafta sonunda." dedi.

Hava sıcaklıklarının hafta başına kadar ülke genelinde artacağı tahmin ediliyor. Pazartesi gününden itibaren Karadeniz bölgesinde yağmur geçişi bekleniyor, ancak diğer bölgeler kavrulmaya devam edecek.

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "Pazartesi günü kuzeyden geçen Karadeniz üzerinden geçen sistemle birlikte Karadeniz bölgesinin tamamında sağanak yağış beklentimiz var ancak onun genelinde yurtta yağış beklemiyoruz." diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

hava kent büyük uzman meteoroloji