2022 AÖL sınavı ne zaman, nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı
2022 AÖL sınavı ne zaman, nasıl yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) okuyanların gündeminde ikinci dönem sınav tarihleri yer alıyor. Sınavı bekleyen ve kayıtlarını gerçekleştiren öğrenciler AÖL 2. dönem sınav tarihleri için MEB takvimini sorguluyor. Peki, 2022 AÖL sınavı online mı olacak? İşte 2022 AÖL Açık Lise 2. dönem sınav tarihleri!

 

AÖL sınavı için beklenen hafta geldi çattı. Açık öğretim kurumları 2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. dönem sınavları için online sınav sistemi 01.03.2022 (saat 09.30'dan) – 10.03.2022 (saat 23.59'a kadar) tarihleri arasında açılacak. Öğrenciler, sınav süresi dahilinde kendilerine atanan en fazla 15 dersten sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istemiş oldukları dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebilecek.

AÖL SINAVI NE ZAMAN?

Açık öğretim kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. dönem sınavları için online sınav sistemi 1 Mart ile 10 Mart tarihleri arasında açılacaktır.

SINAVLAR ONLİNE OLACAK

AÖL sınavlarının çevrim içi (online) olarak yapılacağı açıklandı. Açık Öğretim Okulları’nda okuyan öğrenciler, sınavlarını Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapacak.

ONLİNE SINAVLARA GİRİŞ NASIL YAPILACAK?

Bilindiği üzere Açık Öğretim Lisesi ve Ortaokul sınavları AÖK Bilgi Yönetimi sistemiyle düzenleniyor. Haberimizde yer alan tarihlerde sınav ekranı açılırken sınava katılım sağlayacak öğrenciler sisteme T.C. kimlik numarası ya da öğrenci numarası ile giriş yapacak. Önlerine çıkan ekranda solda yer alan menü yardımıyla sınava girilecek ders seçilecek ve sınav başlayacak.

Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış cevaplar doğruları götürmeyecek.

MEB aöl

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yenileme yaptıracak olan öğrenciler, her yıl tespit edilen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek durumunda. 2021 senesinde bir dönem için kayıt yenileme sınav ücreti olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak kabul edilmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı olan bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına ya da makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

AÖL