120 saat ne zaman başladı? Ne zaman saat kaçta doluyor?

120 saat ne zaman başladı? Ne zaman saat kaçta doluyor?

Terör örgütü YPG'ye Suriye'de Barış Pınarı Harekatı'nın yapıldığı güvenli bölgeden çıkması için verilen 120 saatlik süre ne zaman başladı? Mühlet, hangi gün hangi saatte dolacak?

YPG'ye 120 saat süre verilmesinin ardından gözler terör örgütünün güvenli bölgedeki hareketliliğine çevrildi. Zaman zaman ateşkes kararına rağmen Türkiye topraklarına, sivil halka, Barış Pınarı Harekatı için bölgede bulunan Türk askerlerine ve Suriye Milli Ordusu mensuplarına saldırılar da gerçekleştiren YPG için kum saati işleme devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Son erdirmedik, ara verdik, eğer terör örgütü güvenli bölgeden çıkmazsa harekat kaldığı yerden devam edecek" sözleriyle tanımladığı ateşkes sürecinde merak edilenlerden biri de YPG'ye verilen 120 saatlik sürenin tam olarak ne zaman, yani hangi gün saat kaçta başladığı ve ne zaman dolacağı yani hangi saat kaçta dolacağı konusu.

17 Ekim 2019 tarihinde saat 20:30 civarında açıklama yapan ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence, Türkiye ile ABD arasında, terör örgütü YPG'nin 120 saat içerisinde güvenli bölgeden dışarıya çıkması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Bu süre içerisinde Barış Pınarı Harekatı'na ara verildiğine ilişkin ortak açıklama metni ise 19:38 civarında imzalandı. Bu ortak açıklama metninde Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na ara verdiği değil ara vereceği ifade ediliyordu. Öğrenilen bilgilere göre bu süre yani YPG'ye verilen 120 saat 17 Ekim 2019 tarihinde saat 22:00'de başladı. 

Her ne kadar terör örgütü bu süre içerisinde saldırılarına devam etse de terör örgütünün üst yönetiminin bölgeden çekilmeye başladı, Resulayn'dan bütün terör örgütü unsurlarının çekildiği bilgileri de gelmeye devam ediyor.

120 saatlik sürenin dolmasına ise artık sayılı saatler kaldı. Buna göre terör örgütünün aşağıda haritası da bulunan Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı yürüttüğü güvenli bölgeden tamamen çekilmesi için 22 Ekim 2019 tarihi ve saat 21:59 itibariyle 120 saatlik süre dolmuş olacak.

120 saat ne zaman başladı? Ne zaman saat kaçta doluyor? - Resim : 1

Eğer bu tarihte terör örgütü PKK/YPG-PYD güvenli bölgeden tamamen çekilmiş olmazsa TSk ve Suriye Milli Ordusu ara verilen Barış Pınarı Harekatı'na kaldığı yerden devam edecek.