11 kadının katili Anthony Sewell hastanede öldü

11 kadının katili Anthony Sewell hastanede öldü

Evinde 11 kadının cesedinin bulunmasının ardından yargılanıp hapse atılan seri katil Anthony Sowell, hayatını kaybetti.

"Cleveland boğazlayıcısı" olarak bilinen ve tam adı Anthony Edward Sowell olan seri katil aynı zamanda tecavüzcü ve nekrofildi.

2019 yılının Ekim ayında Cleveland, Ohio'nun Mount Pleasant semtindeki evine yapılan polis baskınında 11 kadının cesedi bulunmuştu. 

Polis raporuna göre ilk iki ceset, polisin Sowell'ı bir tecavüz davası için soruşturduğu sırada yapılan aramada bulunmuş, sonrasında araştırma genişletilince kurbanların sayısı 11'e çıkmıştı. Sowell'ın kurbanlarını ev eşyası kullanarak boğduğu ortaya çıkmış bu nedenle de kendisine "Cleveland boğazlayıcısı" unvanı verilmişti. 

Sowell hakında cinayet dahil, tecavüz, kaçırma şeklinde toplam 85 suçlama vardı. 1959 yılında doğan ve 61 yaşında olan Sowell 2011 yılında hüküm giymişti. 

Sowell mahkemede adil yargılanmadığını, avukatlarının kendisine oyun oynadığını iddia etmiş, mahkumiyetine ve ölüm  cezasına defalarca itiraz etmişti. 

Seri katilin ölümcül bir hastalığı olduğu ve Ohio'daki Franklin Tıp Merkezi'nde tedavi görürken öldüğü belirtildi.

Sowell'ın kurbanlarının yakınları ise ölüm haberinin ardından Amerikan basınına konuştu.

Kurbanlardan Tonia Carmichael'ın kızı Donnitca Carmichael, "Öldüğünüze sevindim, onu asla affetmeyeceğim" derken Sowell tarafından kız kardeşi öldürülen Joann Moore ise "O öldüğü için artık hayatımıza devam edebiliriz" yorumunda bulundu.

Sowell'ın kurbanlarının isimleri:

Crystal Doizer, Tishana Culver, Leshanda Long, Michelle Mason, Tonia Carmichael, Nancy Cobbs, Amelda Hunter, Telacia Fortson, Janice Webb, Kim Yvette Smith, Diane Turner

İlk suçu

Sowell1989'da kapısına gelen üç aylık hamile bir kadını zorla alıkoyarak ellerini ve ayaklarını bağladı. Genç kadını boğmaya çalıştı. Bu suç nedeniyle aynı yıl yargılanan Sowell, 15 yıl hapis yattıktan sonra 2005'te serbest bırakılmıştı. 

Kaynak: Haber Global TV

ABD haberleri cinayet