105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi davasındaki tüm sanıklar tutuklandı

Osmaniye Deprem Son depremler Kahramanmaraş Kahramanmaraş Depremi
105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi davasındaki tüm sanıklar tutuklandı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7 üzerindeki 2 büyük depremden etkilenen Osmaniye'de yıkılan ve 105 kişiye mezar olan 10 katlı Bilge Sitesi A Blok ile ilgili davadaki 4 kişi tutuklandı.

Türkiye, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da depremde yıkılan binalarla ilgili davalarda da kararlar açıklanmaya devam ediyor.

Osmaniye'de yıkılan ve  105 kişinin ölümüyle 6 kişinin yaralanmasına neden olan Bilge Sitesi ile ilgili davada, mahkeme tarafından tüm sanıkların tutuklanmasına karar verildi. 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen 7 üzeri depremlerden etkilenen Osmaniye'de yıkılarak 105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi davasında 4 kişi tutuklandı.

Kahramanmaraş depreminden etkilenen Osmaniye'de yıkılan ve 105 kişinin hayatını kaybettiği 10 katlı Bilge Sitesi A Blok ile ilgili davada 4 kişi tutuklandı.  

105 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 6 KİŞİ YARALANDI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Osmaniye merkezde Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan 10 katlı Bilge Sitesi A Blok yıkıldı. Apartmanda bulunan 105 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

MAHKEME TÜM SANIKLARIN TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi halkında 'Taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verme' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. 

Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi ile ilgili davanın ilk duruşmasında müştekiler ile sanıklar H.K., A.G. , M.İ. ve F.P. katıldı.

Yargılama sonunda mahkeme tüm sanıkların tutuklanmalarına karar verdi.

Tutuklanan yapı sahibi, müteahhit ve inşaat mühendisleri cezaevine gönderildi. 

 

 

Kaynak: DHA