2024'ün Golden Boy'u Lamine Yamal mı olacak? Arda Güler EURO 2024'te atak yapabilir!

Haber Merkezi
Golden Boy Arda Güler futbol Kenan Yıldız Semih Kılıçsoy
2024'ün Golden Boy'u Lamine Yamal mı olacak? Arda Güler EURO 2024'te atak yapabilir!
Fotoğraf: DepoPhotos

Tuttosport'un her yıl düzenlediği Golden Boy seçiminde liste güncellenirken Barcelona'nın 16'lık yıldızı Lamine Yamal ağır favori görünüyor.

Geçen yıl Real Madrid'den Jude Bellingham'ın aldığı bu ödül bu kez ezeli rakipleri Barcelona'ya gidecek gibi.

Barcelona'da daha önce Messi, Pedri ve Gavi bu ödülü kazanmıştı. Yamal da kazanırsa Golden Boy ödülü alan 4. Barça futbolcusu olacak.

Yamal favori olsa da peşinden gelen Benfica'lı Joao Neves de iddialı. Football Bencmark Index'in yaptığı puanlamaya göre Yamal 93,6 puanla önde onu Neves 93.4 puanla çok yakından takip ediyor. 3. sıradaki aday ise Manchester United'dan Garnacho ve puanı yalnızca 90.8.

Football Benchmark Index'in yaptığı puanlamaya göre 100 aday içerisinde Zaire-Emery 4. sırada. Onu Lille'in yükselen yıldızı Yoro takip ediyor. Girona'da patlama yapan Savio ise 6. konumda. Bir başka Manu'lu Mainoo 7. sırada kendine yer bulurken Barcelona'nın genç oyuncusu Cubarsi büyük yükselişe geçti ve 8. sırada yer alıyor. Onu 9. sıradaki Bayern oyuncusu Pavlovic takip ediyor. İlk 10'u tamamlayan isim ise Manchester City'den R. Lewis.

İlk yüzde Brighton ve Barcelona'dan 4'er aday futbolcu bulunuyor.

100 kişilik Golden Boy aday listesinde 4 de Türk futbolcu var. Bunlardan biri Arda Güler. Milli futbolcumuz 19. sırada ve iddialı. EURO 2024'te göstereceği performansla 1. sırayı zorlayabilir.

Juventus formasını giyen Kenan Yıldız da 32. sırada yer alarak dikkat çekti. Beşiktaş'ın genç golcüsü Semih Kılıçsoy 59. sıradayken Kasımpaşa'da patlama yapan Yasin Özcan 67. sırada.