Bugünün Real Madrid takımı, Zidane'lı Figo'lu Galacticos'a 700 milyon euro fark attı!

Haber Merkezi
Real Madrid İspanya La Liga futbol
Bugünün Real Madrid takımı, Zidane'lı Figo'lu Galacticos'a 700 milyon euro fark attı!
Fotoğraf: DepoPhotos

Real Madrid'in bugünkü ilk 11'inin değeri 900 milyon euro'nun üzerindeyken Figo'lu Zidane'lı, Beckham'lı Galactios döneminin kadrosunun ilk 11 değeri topu topu 239 milyon euro'ydu.

Florentino Perez yine başardı. Kulüp tarihine geçen başkan Mbappe'yi de transfer ederek adeta bir rüya takım oluşturdu. Son 10 yılda zaten başarılı olmasına rağmen durmak gibi bir niyeti olmayan Real Madrid rekorlarını geliştirmeye devam ediyor.

Mbappe'nin de gelişiyle Ancelotti'yi 1 milyar euro'luk bir kadroyu sahaya çıkartırken göreceğimiz günler çok yakın. Tarihe geçmeyi amaçlayan yeni bir galaksi kurulduğunu söyleyebiliriz. Mbappe ve Bellingham 180 milyon euro'luk değerleriyle öne çıkarken onları 150 milyon euro'yla Vinicius takip ediyor. Diğer oyuncular da cabası. Bu takım Alaba, Arda Güler, Brahim, Joselu ve Endrick'i de katarsak büyük remi daha net görebiliriz.

Bu yeni galactico'dan önce de Real Madrid'in bir galactico takımı vardı. O dönem Florentino Perez'in Real Madrid'e geldiği ilk dönemdi. Zidane mı dersin, Beckham mı dersi, Ronaldo Nazario mu dersin, Figo mu dersin... Takımı kalibresi yüksek yıldızlarla dolduran Florentino'nun o müthiş takımının değeri, bugünün takımının yanında devede kulak kalıyor.

İki farklı dönemin galactico'larının ilk 11'leri arasında 694 milyon euro'luk değer farkı var. İki takım arasındaki bir diğer fark ise bugünün Real'inin o günküne göre çok daha genç olması.