Ünlü kadın giyim firmasının mağazaları bir bir kapanıyor

Ajans Bizim
Şirket haberleri İflas Fransa
Ünlü kadın giyim firmasının mağazaları bir bir kapanıyor
Fotoğraf: Pixabay

Fransa’da geçen yıl 2027 yılına kadar 63 mağazasını kapatacağını duyuran kadın giyimi zinciri Pimkie, geçen hafta, bu listeye 36 mağaza daha ekledi. 

“İstihdamı Koruma Planı” çerçevesinde işten çıkarılması öngörülen 257 kişiye, 42'si merkez ofiste olmak üzere 239 kişi daha eklendi. 

Şirketin yeniden yapılandırma planını sürdürmekte yaşadığı zorlukların bir işareti olarak, onlarca mağaza temelli olarak kapanacak. 

Pimkie’nin maliyeti düşürme planını hızlandırmak zorunda kaldığı belirtilen şirket, son aylarda ortaya çıkan ekonomik koşullar, enflasyon ve mağazalara gelen ziyaretçi sayısındaki düşüşten yakındı.

Pimkie, 2023’te, 196 mağazadan 23'ünü kapattı.

CFDT Pimkie sendikası üyesi Marie-Annick Merceur, "Artık doğru kıyafet yelpazesine sahip değiliz ve müşterilerimizi geri kazanmakta zorlanıyoruz" diye yakınıyor. Ancak yönetim, bu kötü dönemden sonra ikinci bir rüzgâr umuyor.

Pimkie Genel Müdür Yardımcısı Élodie Chelle, bir basın açıklaması yaparak, "Dönüşüm planımız, Pimkie deneyimini yeniden keşfetmeyi ve 18-25 yaş arası gençler arasında arzu edilirliği üzerinde çalışmayı amaçlıyor. Önümüzdeki haftalarda yeni bir konsept açılacak" dedi.

Chelle’in açıklaması, Camaïeu, Naf Naf ve André gibi diğer birçok Fransız perakendeci gibi Pimkie'nin de kayyuma devredileceğinden korkan çalışanların endişelerini yatıştırmaya yetmiyor!