Dünyaca ünlü marka iflas ediyor! Yüzlerce kişinin işine son verildi: 160 şubesi de kapanıyor

Haberglobal.com.tr
İflas Ekonomi haberleri Almanya Dünya haberleri
Dünyaca ünlü marka iflas ediyor! Yüzlerce kişinin işine son verildi: 160 şubesi de kapanıyor

Küresel ekonomik krizin etkilediği şirketlerden peş peşe iflas haberi gelmeye devam ediyor. Bu sefer de tatlılarıyla dünyaya nam salan pastaneden kötü haber geldi.

Dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizin etkisi gün geçtikçe artıyor. Gerek yurt içi gerek yurt dışından gelen iflas haberlerine her gün bir yenisi daha eklenirken, bugün de Almanya’nın ünlü pastanesinden kötü haber geldi.

160 ŞUBELİ PASTANE ZİNCİRİ İFLAS EDİYOR

Almanya’nın ünlü pastane zinciri Lila Backer, Şubat’ta 4 eyalette bulunan bütün şubelerini birden kapatıyor. Yaşanan iflas ise 900 işçiyi etkiliyor… İflas eden fırıncılık zinciri Lila Bäcker'in Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Berlin ve Schleswig-Holstein'da kalan 160 şubesini de kapatması gerekiyor. Şirketin Cuma günü Neubrandenburg'da yaptığı açıklamaya göre, aynı durum Pasewalk'taki lojistik alanı, yönetim ve üretim için de geçerli.

Açıklamada, “Bu yüzden yaklaşık 900 çalışanın 1 Şubat itibari ile işten çıkarılması gerekecek” ifadelerine yer verildi. Çalışanlar, iflas yöneticisi Christian Graf Brockdorff tarafından Cuma günü yapılan çevrimiçi konferansta kapanışla ilgili bilgi verdi.

Uzun zamandır ekonomik zorluklarla boğuşan fırın, 2019 yılında iflas başvurusu yapmıştı. Schwerin'den alınan devlet garantisi sayesinde Eylül 2019'da 270 mağaza ve 2.100 çalışanla yeniden faaliyete geçti.

Geçtiğimiz Ekim ayında pastane zinciri, öz niyetim altında iflas işlemleri için başvuru yapmıştı. Aralık’ta, şirketin hepsini devralacak son yatırımcı da geri çekildi. İflas işlemleri ise 1 Ocak tarihinde başladı. İflas yöneticisi ortala 230 şubenin neredeyse 3/1’ini kapatmayı istedi. Yalnızca ilginç bölgelerde yer alan 160 sık kullanılan şube ile kafe kalacaktı. Şimdiyse onlar da kapanıyor.