Ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi TBMM'den geçti

Ekonomi haberleri Gündem haberleri TBMM
Ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi TBMM'den geçti

Son dakika haberine göre, çalışan emekliye bir kereye mahsus 5 bin lira ikramiye ödenmesini de içeren ekonomi ağırlıklı torba yasa teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Son dakika haberi... 

TBMM'de görüşmeleri devam eden ve dün akşam 14 maddesi kabul edilen ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren torba kanun teklifi bugün oy çokluğuyla kabul edilerek Genel Kuruldan geçti. Yasa teklifi, 349 kabul 39 ret oyu aldı. 

Ekonomi ağırlıklı yasa teklifi ile vatandaşların birçok alanda yükünün hafifletilmesi planlanıyor. Bunlardan birisi de GSS prim borçlarıyla ilgili düzenleme.

Düzenlemenin kabul edilmesiyle birlikte ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nden 14 madde daha TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edilmişti. Buna göre, 1 Ocak 2014 öncesine ait olup ödenmemiş GSS primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı alacaklarından tahsilinden vazgeçileceği bildirildi.

Yasa teklifinin kabul edilmesiyle çalışan emekliye bir kereye mahsus 5 bin lira ikramiye ödenmesi de yapılacak. Çalışan emeklilere verilecek ikramiye ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan tarafından yapıldı. Işıkhan, 

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Çalışan emeklilerimize 5 bin lira verilmesini sağlayacak düzenlemeyi içeren ekonomiye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Ödemeler, ilgili kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından en kısa süre içerisinde emeklilerimizin banka hesaplarına yatırılacaktır.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun."