Sillicon Valley Bank'ı Twitter batırmış!

Twitter ABD Bankalar Ekonomi haberleri
Sillicon Valley Bank'ı Twitter batırmış!

Sillicon Valley Bank'ın hızlı batışında bir anda ATM'lere hücum eden müşterilerin önemli rolü vardı. Finans piyasalarından önde gelen isimler, bir anda çekilen 42 milyar dolar için Twitter'ı suçluyor.

ABD Sillicon Valley Bank'la başlayan ve sayıları 3'e yükselen batan bankaların şokunu yaşıyor.

Sillicon Valley Bankası'nın çökmesinde bir anda muazzam biçimde paranın hesaplardan çekilmesinin önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Eskiden de bankalarla ilgili batacak söylentileri çıkınca insanlar ATM'lere koşup paralarını çekiyordu ancak süreç bugünkü kadar hızlı gerçekleşmiyordu.

Tek günde 42 milyar dolar çekilen ve bankanın bakiyesini eksi 1 milyar dolara düşüren bu olay sonrası banka iflas etti. Dijital bankacılığın da etkisiyle bu kadar miktar para o kadar hızlı çekildi ki, banka için geriye dönüş mümkün olmadı.

Bankanın iflasına giden gün içinde çok sayıda önde gelen risk sermayedarı özellikle Twitter'ı kullandı ve sürekli durum hakkında tweet'ler atıp alarm verdi. Kimileri 'paralarını bankadan çekmeye' davet etti. İddiaya göre bu da bankadan bu kadar hızlı para çekilmesinde etkili oldu.

House Finansal Hizmetler Başkanı Patrick McHenry, "Twitter'dan beslenen ilk banka hücumu" diyerek bu iddiasını ortaya koydu.

Finans ve Yönetim Profesörü Janet L. Yellen da CNN'e yaptığı açıklamada "Eski günlerde de bu tür söylentiler hızla yayılıyordu ama bugünkü kadar hızlı değildi. Şimdi Twitter'a sahibiz" diye yorumladı.

Kaynak: Diğer

silicon valley bank twitter ABD ekonomi haberleri