Sanal kart nedir? Sanal kart nasıl oluşturulur?

Ziraat Bankası
Sanal kart nedir? Sanal kart nasıl oluşturulur?
sanal kart oluşturma

Alışverişleri kolay bir şekilde yapmamızı sağlayan sanal kart, merak edilip araştırılıyor. Kullanıcı sayıları milyonları aşması sebebiyle son dönemlerde sanal kart nedir ve ne işe yarar, sanal kart nasıl alınır sıkça aratılıyor. Bu yazımızda sanal kart hakkında merak edilenleri yanıtladık.

İnternet alışverişleri uzun bir süredir hayatımızda. Artık kitap ve kıyafet alışverişinden market alışverişine dek pek çok alışveriş, sanal mağazalar sayesinde rahat bir şekilde yapılabiliyor. Kullanıcıların online alışverişleri daha rahat ve güvenli bir şekilde yapabilmeleri için çeşitli teknolojiler de bir başka yandan geliştiriliyor. Sanal kart da bunlardan birisi olarak öne çıkmakta.

SANAL KART NEDİR?

Sanal kart; bankalar üzerinden elde edebileceğiniz, fiziki kartta olduğu gibi kart numarası, kullanma tarihi, CVC kodu gibi çeşitli bilgilerin yer aldığı ve yalnızca internet ortamında var olan bir kart türü olarak ifade edilebilir. Sanal kart, kullanmış olduğunuz fiziki kredi kartınıza bağlıdır. Sanal kart limiti, kullanıcısı tarafından kabul edilebilir. Sanal kart üzerinden yapabileceğiniz harcamalar kredi kartınızdan veya banka hesabınızdan düşürülür. Bu kartı sadece müşterisi olduğunuz bankalardan temin edebilirsiniz. Sanal kart kullanımı ile hesap bilgilerinizi vermek durumunda kalmadan hızlı ve güvenli bir biçimde çevrimiçi alışverişte bulunabilirsiniz.

SANAL KART NE İŞE YARAR?

İnternet ortamı içerisinde alışveriş yaparken bazı kullanıcılar, güvenlik sebebiyle kart bilgilerini paylaşmaktan çekinmektedir. Kişisel bilgileri internet ortamı içerisinde paylaşmak, çeşitli zamanlarda son yıllarda yaşanan hırsızlık olaylarından ötürü istenmeyebilir . Bu nedenle de bankalar tarafından, müşterileri için çeşitli güvenlik yöntemleri geliştirmeye çalışılır. İnternet üzerinden alışveriş yapmanın en güvenli yollarından birisi de sanal kart kullanmaktır.

sanal kart nedir

SANAL KART NASIL OLUŞTURULUR?

Bireysel ve Ticari sanal kart oluşturma işlemini bankaların çeşitli uygulamaları üzerinden pratik bir biçimde yapabilirsiniz. Genel itibariyle sanal kart oluşturma şu aşamalardan oluşur:

- Banka hesabı için istemiş olduğunuz bankalara başvuruda bulunun.

- Aldığınız banka hesabının ardından ilgili bankanızın mobil uygulamasını cep telefonunuza indirin.

- Bu aşamanın sonrasında 'Kartlarım' seçeneğini tıklayın ve devamında da sanal kart kısmını seçin.

- Sanal kart oluştur ifadesini işaretleyin ve sizden istenen gerekli bilgileri doldurun.

- Son olarak sanal kart limitinizi bu aşamada kararlaştırın.

Bu işlemlerin neticesinde farklı internet sitelerinde alışveriş için sanal kart bilgilerinizi girerek kartınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

SANAL KART NASIL KULLANILIR?

Bireysel ya da Ticari sanal kart kullanabilmenizin ilk adımı, banka uygulamaları üzerinden sanal karta sahip olmaktır. Sanal kart başvurusu yaparak kart oluşturma işleminizi gerçekleştirdikten sonra güvenle alışveriş yapma işlemlerine başlayabilirsiniz. Peki oluşturduğunuz sanal kartı nerelerde kullanabilirsiniz?

Sanal kartınızı internet içerisinde yapmış olduğunuz alışverişlerde kredi kartınızı kullandığınız gibi yararlanabilirsiniz. Sanal kartınız ile alışveriş işlemlerine başlamanızın öncesinde tek yapmanız gereken istemiş olduğunuz miktarda sanal kart limitinizi belirlemektir. Limit belirlemenizin ardından sanal kartınız ile kredi kartı kullanır gibi alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Yapmış olduğunuz alışveriş neticesinde sanal kartınızda bulunan limiti sıfırlayabilirsiniz veya kullanılabilir limiti kadar sonraki alışverişlerinizde yararlanabilirsiniz.

Sanal kart ile alışveriş yaparken güvenliğiniz için Dinamik Güvenlik Kodu özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bu özellikle internet alışverişlerinizde sizden talep edilen kartın arkasında yer alan 3 haneli güvenlik kodu yerine yararlanabileceğiniz bir kod yararlanabilirsiniz. Kısa zamanlı bir geçerliliğe sahip olan bu kod sayesinde internet alışverişlerinizi sonlandırabilirsiniz.