Akbank'tan KOBİ'lere kredi kampanyası

Türkiye Bankalar Birliği
Akbank'tan KOBİ'lere kredi kampanyası
akbank esnaf kredisi

KOBİ'lere özel taksitli ticari kredi Akbank tarafından veriliyor. Peki, Akbank'ın vermiş olduğu kredinin vade oranı, faiz oranı ne kadar? KOBİ kimlere denir?

Avantajlı faiz oranları ve 60 aya kadar vadesi ile birlikte 10 milyon TL'ye kadar kullanabilecek olan KOBİ Kredisi, Akbank şubelerinde ihtiyaç sahiplerine verilmeye devam ediliyor.

AKBANK'TAN KOBİ'LERE KREDİ

Akbank'ın KOBİ'lere vermiş olduğu kredi ile ilgili özellikler şu şekilde;

- Kampanya 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerlidir.

- Aylık %1,71'den başlayan özel faiz oranları ile birlikte, en fazla 10 milyon TL tutarında bulunan ve 12, 24, 36, 48 ve 60 ay vade opsiyonlarında olan Taksitli Ticari Kredi başvuruları için geçerlidir.

- Kredi talebi ve ödeme planı, evrak setinin tamamlanmasının ardından banka tarafından olumlu bir şekilde değerlendirildiği takdirde karşılanacaktır.

- Akbank, kredi koşullarını değiştirme ve ek olarak kampanyayı durdurma hakkını saklı tutar.

akbank esnaf kredisi

KOBİ NEDİR?

KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler), '250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 125 milyon lirayı aşmayan ve yönetmelikte mikro işletme, küçük işletme ve orta büyüklükteki işletme olarak sınıflandırılan ekonomik birimler.' biçiminde tanımı yapılmıştır.

Günümüzde KOBİ ifadesinin tanımı yalnızca üretim sektörünü değil, aynı zaman dahilinde tüm hizmet sektörünü de bünyesinde toplamaktadır. Bu aynen Kalite Güvence Sistemleri'nin ilk başlarda üretim sektöründe başlayıp, ardından hizmet sektörüne de yayılması gibi ifade edilebilir.

KOBİ işletmeler KOSGEB ismi verilen verilen devlet kuruluşuna bağlı ve bu kuruluş aracılığı ile de devletin sunmuş olduğu pek çok hibe ve destekten de fayda almaktadır. Bu söz konusu teşviklerin genel amacı iş hacmini genişletmek ve ekonominin geniş bir parçası olarak faaliyette bulunan KOBİ'lerle doğru orantıda büyüyen bir ekonomi elde etmektedir. KOBİ'lerin uzun seneler nesillerden nesillere sürecek bir yapıya ulaşması için kurumsallaşmaları lazımdır.