Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 1 Aralık Çarşamba gününde

Ekonomi haberleri Asgari ücret Türkiye
Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 1 Aralık Çarşamba gününde

Asgari ücret görüşmeleri 1 Aralık günü başlıyor. Milyonlarca çalışanın gözü kulağı çarşamba günü Ankara'da olacak.

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı çarşamba günü yapılacak asgari ücret toplantısında olacak. Asgari ücret komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık'ta yapacak. Dövizdeki dalgalanma, yaşanan fiyat artışları beklentileri yükseltti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı anket çalışması yaptı. Ankette işçi ve işveren tarafının nabzı tutuldu.

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 1 Aralık Çarşamba gününde - Resim : 1

Bakanlık anket çalışmasını yaparken ilgili sendikalar taleplerini bakanlığa iletti. Rakamlar son yapılan Kabine Toplantısında gündemdeydi.

 

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 1 Aralık Çarşamba gününde - Resim : 2


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 1 Aralık'ta başlayacak görüşmelerde yol haritasını belirledi. Bakan Bilgin "Amacımız Aralık ayının ilk iki haftasında görüşmeleri sonlandırmak" dedi. Bakan Bilgin asgari ücrette desteğin doğrudan işçiye verileceğini ve gelir vergisiyle ilgili alternatif çalışmalar yapıldığını da söyledi.

 

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 1 Aralık Çarşamba gününde - Resim : 3

 

PEKİ İŞÇİ SENDİKALARI NE DİYOR?

DİSK, 2022 yılı asgari ücret önerisini net 5 Bin 200 TL olarak açıkladı. HAK İŞ Başkanı Mahmut Arslan asgari ücret 4 kişilik aile için belirlenmeli açıklamasını yaptı. Sendikalar asgari ücretin belirlenmesindeki kriterlerin de değişmesi gerektiği görüşünde. Görüşmelerde işvereni temsilen masada TİSK de yer alacak. TİSK'e göre asgari ücret belirlenirken tüm dengeler gözetilmeli.

Kaynak: Haber Global TV

türkiye Asgari ücret ekonomi haberleri