Metaverse balonu sönüyor! Bir bir kapatıyorlar

Ekonomi haberleri Metaverse facebook
Metaverse balonu sönüyor! Bir bir kapatıyorlar

Disney yeniden yapılanma planında Metaverse birimini kapatacağını açıkladı. Disney'den önce Microsoft'ta metaverse projesini sonlandırdığını açıkladı.

Disney yeniden yapılanma planında Metaverse birimini kapatacağını açıkladı. Disney'den önce Microsoft'ta metaverse projesini sonlandırdığını açıkladı.

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen bir toplantıda daha çok yapay zekadan bahsetti.

Metaverse kullanıcılara bir sanal evren vaat ediyordu. Bu sanal evrende arsa, gayrimenkul vs. gibi şeyleri satın alabiliyorsunuz. Wall Street Journal'ın metaverse evrenindeki arazi satışlarını izleyen WeMeta verilerine dayandırdığı haberine göre, metaverse evrenindeki arsaların fiyatı yüzde 90 düştü.

Facebook, 2021'de büyük bir çoşkuyla şirketi Meta markası çevresinde toplayacağını ve geleceğin sanal dünyada olduğunu açıklamıştı. Ancak o günden bu yana süregelen zamanda Metaverse için pahalı donanım gereksinimi ve kötüleşen ekonomik koşullar metaverse'in çekiciliğini azalttı. 

Metaverse hakkında kitap yazan Matthew Ball WSJ'e "İnsanlar metaverse dönüşümünün gerçekleşmediğini ve çok uzakta olduğunu görüyor." dedi. 

Metaverse'i sosyal medya devriminin bir sonraki adımı olarak gören Zuckerberg harcadığı on milyarlarca dolara rağmen 2023 yılını "verimlilik" olarak niteledi ve metaverse birimindeki bazı projeleri sonlandıracağını açıkladı. 

Third Bridge Group araştırma firmasında teknoloji sektörü analisti olan Scott Kessler, şirketler yeniden yapılanmaya gittiğinde metaverse'in kapatılmak için uygun bir alan olduğunu söyledi ve ekledi "Ancak yapay zeka öyle değil. Yapay zeka kısa vadede getiri vaat ediyor."

Microsoft geçtiğimiz yıl sanal evren sunan ve artırılmış gerçeklik gözlüğü üreten AltspaceVR'i kapatma kararı aldı. AltspaceVR sitesine girildiğinde "Important Notice:
AltspaceVR shut down on March 10, 2023." yani AltspaceVR  10 Mart 2023'te kapandı uyarısı beliriyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

metaverse jp morgan Microsoft Disney