Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan mali disiplin ve enflasyon vurgusu

TBMM

Berat Albayrak'ın istifası ile boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan, Meclis'te yemin etti. Elvan, yazılı açıklamasında ekonomiye dair de önemli mesajlar verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Meclis'te yemin etti. Elvan'ın bakanlığa getirilmesiyle birlikte Meclis'te okunan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi sonrası milletvekilliği de sona erdi. 

LÜTFİ ELVAN'DAN İLK AÇIKLAMALAR

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, ekonomiye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada ise, "mali disiplin ve enflasyon vurgusu" yaptı.

Lütfi Elvan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Ekonomi politikalarımızın esası, büyüme ve istihdamı artırma amacıyla uluslararası normlara uygun, seffaf, öngörülebilir, hesap verebilir politikaların tasarımı ve uygulanmasının saglanmasıdır. Türkiye kurala dayalı isleyen bir piyasa ekonomisi gelenegine sahiptir. Önemli olan kurumların güçlendirilmesi, kuralların etkili bir biçimde isletilmesidir. Olusturacagımız politikalarda ilgili tüm tarafların katkısını alarak istisareye dayalı, katılımcı bir anlayısla hareket edecegiz. Önümüzdeki dönemde makroekonomik istikrarı muhafaza ederek büyüme ve istihdama yeni bir ivme kazandıracagız. Öncelikli olarak ele aldıgımız enflasyonla mücadele sürecini, maliye politikaları ve diger tüm araçlarımızla kararlı bir sekilde destekleyecegiz. Mali disiplini koruyarak gerçekçi bir risk yönetimi ile kamu finansmanının kalitesini artıracagız. Vergi düzenlemeleri basta olmak üzere mevzuatta öngörülebilirligin artırılması ve yatırım ortamının hem yerli hem de uluslararası girisimciler açısından iyilestirilmesi için gerekli adımlar tüm taraflarla is birligi halinde atılacaktır. Makroekonomik istikrarı güçlendirirken, mikro reformları içeren piyasa dostu bir dönüsüm programına odaklanacagız. Üretim süreçlerinin ihracata dönük, yenilikçi ve ithalat bagımlılıgı azalmıs bir yapıya dönüsmesini saglayarak yerli üretim kapasitemizi artıracagız. Önümüzdeki dönem, küresel salgının etkilerinin azaldığı, yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemi olacaktır."
 
 

Kaynak: Haber Global TV

Lütfi Elvan TBMM