İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Sakın bunu yapmayın

çeyrek altın Gram altın dolar Rusya Ukrayna Savaşı

Piyasaların gözü Rusya-Ukrayna geriliminde. Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıyan kararı onaylamasının ardından altın fiyatları yılın zirvesini gördü. Dolarda da yükseliş yaşanırken İslam Memiş'ten vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Altın fiyatları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki tansiyonu artıran açıklamaları sonrasında yeniden 1.908 doların üzerine tırmanarak neredeyse bir yılın zirvesini gördü.

Gram altın, geçen hafta 810 liraya kadar geriledikten sonra kademeli bir yükselişle 833 liraya kadar tırmanmıştı. Yeni haftada küresel altın fiyatlarındaki yükselişi takip ederek 843 lira ile iki ayın zirvesini gören gram altın, bugün 844 lira seviyesinde bulunuyor.

Çeyrek altın 1.392 liradan, Cumhuriyet altını da 5.613 liradan satılıyor.

Altın fiyatları özelinde son gelişmeleri değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, özellikle altın ve dolar alacak vatandaşları uyardı. İşte Haber Global'e konuşan  İslam Memiş'in açıklamaları: 

Yatırımcılar emtia tarafına yöneldi, ama bu panik bir tepkiydi. Yatırımcılar uzun vadeli düşünmeli.

Ukrayna kriziyle ilgili peş peşe gelen açıklamaları piyasalarda kargaşaya neden oluyor. O yüzden yatırımcılara uzun vadeli düşünmelerini tavsiye ediyoruz. 

Zaman zaman kar satışları, tepki düşüşleri olacaktır. Dolar kuru ve altın fiyatlarında zaman zaman geri çekilmeler olacaktır. Bu geri çekilmelerde altın ya da dolar borcu olan yatırımcılara da bir fırsat doğacaktır. Ancak bu düşüşler çok kalıcı olmayabilir. Çünkü riskler tırmanmaya devam ediyor. 

Bugünden itibaren küresel piyasalar biraz daha savaş riski fiyatlamasına girdiği için vatandaşlar mümkün olduğunca altın ve döviz geliri yoksa döviz ve altınla borçlanmamalı. 

Diğer önemli bir husus da bu şok dalgalanmalar olacak amam zaman zaman da bir miktar da geri çekilmeler olacaktır. Bu geri çekilmelerde vatandaşlar bir fırsat olarak değerlendirmeli, çünkü yıl içinde altın, gümüş ve döviz fiyatlarında yeni rekorlar bizi bekliyor. 

Yaz aylarında gram altının 1450 lirayı test edecek tahmin ediyorum. Altın fiyatlarındaki düşüşleri vatandaşlar alım olarak değerlendirmeli. Bu dönemde 830 seviyesine çekilen bir gram altın görürsek, özellikler altın borcu olanlar, düğün yapacaklar özellikle bunu bir alım fırsatı olarak görebilirler. 

Kripto parada şuanda panik satışlar var. Ama yeniden yükselişe geçecektir.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Ukrayna gerilimi İslam Memiş altın fiyatları