İslam Memiş: ABD istemiyor ama...

İslam Memiş Ekonomi haberleri Gram altın dolar bitcoin
İslam Memiş: ABD istemiyor ama...

İslam Memiş, Youtube kanalından yatırım araçlarındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Altın, dolar, euro-dolar paritesi, sterlin, bitcoin gibi konularla ilgili dikkat çekici ifadeler kullanan Memiş, ABD'nin doların değerlenmesini istemediğini de söyledi.

İslam Memiş, Youtube kanalından yatırım araçlarındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Amerika'daki enflasyon verileri, Rusya - Ukrayna gerginliği altını nasıl etkileyecek

İslam Memiş, ABD'de enflasyon verisinin beklenenin üzerinde geldiğini belirterek panik alımları yapılmaması gerektiğini söyledi. Memiş, ABD enflasyon verisinin 40 yılın zirvesine ulaştığını anlatırken merkez bankalarının çeşitli enstrümanlarla enflasyonla mücadele ettiğini belirtti.

Enflasyon yükseldikçe ciddi endişelerin artmaya devam edeceğini belirten Memiş, Biden yönetiminin yüksek enflasyondan olumsuz etkilendiğinin altını çizerken enflasyonun artmasının doların ve emtiaların artacağını anlamına gelmediğini vurguladı.

FED'in elini rahatlatmak için hamleler atıldığını belirten Memiş, FED'in faiz artırımı halinde doların değer kazanmasının tüm dünya ekonomilerini olumsuz etkileyeceğini belirterek her faiz artırımının ABD ekonomisini de olumsuz etkilediğini söyledi.

Memiş, yüksek dolar kurunun ABD'nin işine gelmediğine dikkat çekerek petrol fiyatlarının 107 dolara kadar yükseldiğinin görülebileceğine değindi ve bunun ulaşım sektöründe yeni zamları gündeme getireceğini açıkladı.

Bu durumun dövize ihtiyacı olan ülkeler için risk oluşturduğunu belirten Memiş, doların değer artış sürecinin başlamasıyla zamların kaçınılmaz olacağını anlattı.

FED'in faiz kararından önce 1830 dolar seviyesine yükselen altının ons fiyatının tekrar 1820'ye gerileyip sonra 1840'ı test ettiğini belirterek bunun tuzak fiyatlama olduğunu anlattı.

Putin bu tuzağa düşecek mi?

Rusya Ukrayna gerginliğiyle ilgili ABD'nin her gün yeni bir açıklama yaptığını hatırlatarak "Avrupa ve ABD bir çatışma istiyor, Rusya'nın Ukrayna'yı kuşatmasını bekliyor. Bu da ABD ve Avrupa'nın gücünü artıracak. Rusya'nın ekonomisini çökertmek için fırsat kolluyorlar. Putin bu tuzağa düşecek mi? Böyle bir şey olursa Rusya, Ukrayna'yı işgal ederse altının ons fiyatında 1900'lere ataklar görebiliriz. Ancak bunu şimdiden bilmek mümkün değil." diye konuştu.

Memiş, böyle bir gelişme olursa bambaşka bir dünya, bambaşka bir ekonomiyi konuşuruz diyerek "Lütfen sepetinizi bozmayın, duygularınızla hareket etmeyin. Hazır bu sepeti yapmışken bu şansı lütfen kaybetmeyin. Çünkü bambaşka bir senaryo karşımıza çıkarsa en şanslı olanlar 2,5 aydır bu risklerini dağıtarak sepet yapanlar olacak." dedi.

Memiş, "Benim ön gördüğüm destek seviyesi onsta 1790. Tekrar buraya çekilme olursa yüksekten döviz alanlar ons düşük olduğu için bu fırsatı da değerlendirmeli." diye konuştu.

 Doların alt destek seviyesi

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, dolarla ilgili de konuştu. Memiş, sakin olun derken "13,67 seviyesi kırmızı çizgi, bu seviyenin üstü kalıcı olmaz. 13,30 seviyesi alt destek seviyesi olmayı sürdürüyor" diye konuştu.

"Euro dolar paritesinde gerilemenin devam edeceğini, 1.12'nin destek seviyesi olduğunu görebiliriz" diyen Memiş, euro dolar seviyesinde önümüzdeki 1-2 ay içinde 1.10'lu seviyeler görmenin de mümkün olabileceğini belirtti.

"10 liradan gümüş alınmaz"

Gram altınla ilgili de konuşan Memiş, 800 lira seviyesinden altın, 10 lira seviyesinden gümüş alınmaz dediğini hatırlatarak " Gümüşte destek seviyesinin 9,20 olarak takip etmeye devam ediyorum" dedi.

Bitcoin'e de değinen 41 bin 500 dolara kadar geri çekilme olursa kendisi için sürpriz olmayacağını anlatan Memiş, "45 bin, 47 bin, 50 bin seviyesinde ikinci bir çöküş yaşanabilir" uyarısında bulundu.

Sterlin-TL kurunda yıl içinde yine yeni rekorlar kırılabileceğini belirten Memiş, sterlin dolar paritesinin şu an için yüksek olduğunu, alım için beklemeyi tercih ettiğini anlattı.

 

Kaynak: Haber Global TV

islam memiş altın islam memiş gram altın islam memiş ons altın islam memiş dolar islam memiş petrol islam memiş bitcoin islam memiş sterlin islam memiş eurdo dolar paritesi