Hükümetten esnafa 5 milyar TL'lik yardım paketi iddiası

Hükümetten esnafa 5 milyar TL'lik yardım paketi iddiası

Bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası esnafa yönelik destekleri açıklaması bekleniyor. Bloomberg'de yer alan habere göre ise hükümet, esnafa yönelik 5 milyar TL'lik 6 ay ödemesiz kredi paketi hazırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından kademeli normalleşmenin yeni aşamasını ve esnafa yönelik destekleri açıklaması bekleniyor.

Bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası esnafa yönelik destekleri açıklaması bekleniyor. Bloomberg'de yer alan habere göre ise hükümet, esnafa yönelik 5 milyar TL'lik 6 ay ödemesiz kredi destek paketi hazırladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15:15'te başladı.

Tam kapanma tedbirlerinin ardından Türkiye, 1 Haziran'a kadar sürecek kademeli normalleşme döneminin ilk aşamasını devreye aldı. Bugünkü Kabine toplantısında da salgın sürecindeki son durum ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından 1 Haziran sonrasına ilişkin kademeli normalleşmenin yeni aşamasını açıklaması bekleniyor. Özellikle normalleşme adımları kapsamında iş yerlerinin ve esnafın durumu merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnafa 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, 18 ay vadeli 5 milyar TL paket açıklayabileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnafa verilecek 5 milyar TL'lik 'Nefes kredisi'nin faizi yüzde 18, komisyon oranı yüzde 1 olarak belirlendi. Esnafa verilecek kredi miktarı ciro büyüklüğüne göre 50-200 bin TL'ye kadar olacak

Kaynak: Haber Global TV