Getir'in İngiltere'den sonraki yeni durağı belli oldu

İngiltere Hollanda
Getir'in İngiltere'den sonraki yeni durağı belli oldu

Türkiye'nin teknoloji girişimi Getir'in İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyet göstermeye başlamasının ardından Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da da hizmete başladığı duyuruldu

Ortalama 10 dakikada market ürünlerini kullanıcılarla buluşturduğu belirtilen Getir’in, Londra’nın ardından yurt dışında ikinci adımı Hollanda’nın başkenti Amsterdam ile attığı açıklandı.

5,5 yıl gibi kısa bir sürede 2,6 milyar dolar değerlemeye ulaşarak ‘unicorn’ listesine giriş yapan Getir'in Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, "Şirketi kurarken hayal ettiğimiz yurt dışında Getir adıyla faaliyet gösterme hedefimizi, 4 ay önce Londra’da hizmete başlayarak gerçekleştirdik. Büyük ilgiyle karşılandığımız Londra’nın ardından Kıta Avrupası’ndaki ilk durağımız ise önemli ticari merkezlerden biri olan Amsterdam oldu. İngiltere’de olduğu gibi Hollanda’da da bu iki heceli Türkçe kelimeyi sevdireceğimize inanıyoruz" dedi.

Global bir marka olma yolunda ilerleyen Getir’in, Londra ve Amsterdam’ın ardından kısa bir süre içinde Berlin ve Paris ile Avrupa’daki operasyonlarını genişletmeyi planladığı belirtildi.

GETİR'İN KURUCUSU KİM?

Temmuz 2015'te hizmet vermeye başlayan hızlı teslimat şirketi Getir, kullanıcıların süpermarket fiyatlarında dondurmadan iPhone şarj cihazlarına, kedi mamasından diş macununa kadar çok geniş yelpazede ürün sipariş etmelerini sağlıyor. Getir'de ortalama teslim süresi 10 dakika. Şirket kurucusu Nazım Salur, "Tembelliği demokratikleştiriyoruz. Evinizde 5-6 liraya bir yardımcı çalıştırıyormuş gibi düşünün" diyerek şirketinin işlevini açıklamıştı. 

Getir, 2019'un sonlarında açıkladığı bir veriye göre günde 350 bin siparişi müşterilerine teslim ediyor. Getir, 2018 yılında 300 milyon TL ciroya imza atmıştı.

 

NAZIM SALUR KİMDİR?

Getir mobil uygulamalarının kurucusu. 1986'da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra mobilya imalatında ve kullanılan endüstriyel tesislerin satışında aracılık yapan çeşitli şirketler kurdu. Nazım Salur, Getir'den önce taksi çağırma uygulaması BiTaksi şirketini kurdu. Nazım Salur'un teknoloji alanındaki ikinci girişimi Getir, Haziran 2015'te hizmete girdi. Bine yakın ürünü, 7/24 kullanıcıya ulaştıran akıllı telefon uygulaması Getir, ortalama 10 dakikayı bulan teslimat süresi ile dünyada bir ilke imza attı. Nazım Salur, 20 yılı aşkın süredir seri girişimcilik yapıyor.

Kaynak: İHA

getir İngiltere Amsterdam