Gazprom: Türkiye ile TürkAkım müzakerelerine başlıyoruz

Rusya Vladimir Putin

Gazprom’un başkanı Aleksey Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla TürkAkım üzerinden gaz hacimlerinin artırılması üzerinde Türk tarafıyla anlaştıklarını belirterek, “Önümüzdeki hafta görüşmelere başlıyoruz” dedi.

Rusya’nın ulusal enerji şirketi Gazprom,  TürkAkım'ın kapasitesinin artırılması konusunda müzakerelere başlanacağını açıkladı.

Gazprom’un başkanı Aleksey Miller, “Önümüzdeki hafta görüşmelere başlıyoruz. Türkiye ile çok hızlı bir diyalog yürütme konusunda anlaşmaya vardık"  ifadelerini kullandı. 

Resmi TV kanalı Kanal 1’e konuşan Gazprom’un başkanı Aleksey Miller, Rusya'nın Türkiye'de enerji dağıtım merkezi kurma teklifine Ankara'nın büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Miller, şunları söyledi:

"Biz de Türkiye Enerji Bakanı olmak üzere Türk meslektaşlarımızla kurumsal düzeyde, önümüzdeki hafta başından itibaren diyaloğu kelimenin tam anlamıyla çok hızlı bir şekilde başlatacağız. Teklif edilen projenin hacmi ve zamanlaması konusunda masaya oturacağız.” 

Miller, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki sınırda, tüketici ülkelerin pazarlarına gaz arzı için bir fiyat göstergesi haline gelebilecek bir ticaret platformu içerecek gaz dağıtım merkezi oluşturmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Global TV

Gazprom TürkAkım Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin