Gatwick'e uçuşlara kısıtlama kararı... Ryanair kazan kaldırdı!

İngiltere
Gatwick'e uçuşlara kısıtlama kararı... Ryanair kazan kaldırdı!
Fotoğraf: DepoPhotos

Hava trafik kontrolörlerinin yetersizliği nedeniyle Londra havaalanı Gatwick'e uçuşların kısıtlanması kararı alındı. Ekonomik uçuş sağlayan Ryanair buna uymayacağını açıkladı. 

Gatwick Havalimanı, Covid-19 dahil olmak üzere hastalıkların hava trafik kontrol personelini olumsuz etkilemesi sonucu günlük uçuşlarını 800'le sınırlamak zorunda kalacak. Bu durumun etkisiyle, bu hafta içinde yaklaşık 164 uçuşun iptal edilmesi bekleniyor.

Ryanair, Birleşik Krallık Ulusal Hava Trafik Hizmetleri (NATS) tarafından yaratılan personel sıkıntısının Gatwick Havalimanı'na bağlı uçuşları etkilemeyeceğini açıkladı. İrlandalı havayolu şirketi, NATS'ın sürekli olarak eksik personel çalıştırdığını ve 28 Ağustos'ta yaşanan ciddi hizmet kesintisi nedeniyle yıllık yaklaşık 100 milyon euro ödediğini belirtti.

RYANAIR İSYAN ETTİ: BU BİR REZALET

Ryanair, son dört hafta içinde Gatwick Havaalanı seferlerinin altı kez kesintiye uğramasının ardından bu sınırlamayı "bir rezalet" olarak değerlendirdi. Gatwick Havaalanı, 2 Ekim Pazartesi gününe kadar günlük 800 uçuş sınırını uygulayacak ve Ryanair ve diğer havayolu şirketlerinden etkilenen uçuşları iptal etmelerini isteyecek.

Gatwick Havalimanı, Londra'nın havza bölgesinde yer alıyor ve Ryanair, bu havalimanından İrlanda ve Avrupa'ya sefer düzenliyor. Rakip havayolu şirketi Aer Lingus, sınırlamanın cuma günü sadece bir seferini iptal etmesine neden olacağını doğruladı.

Ryanair, NATS İcra Kurulu Başkanı Martin Rolfe'den personel eksikliğini çözmesini ya da istifasını talep etti. Bu gelişme, hava yolculuğu sektöründe yaşanan zorlukları ve personel sorunlarını yansıtıyor.

Kaynak: Ajans Bizim

Ryanair Londra İngiltere havayolu şirketleri uçuş