Ucuz bilet satan havayolu şirketleri şimdi de uzun mesafeli uçuşlara gözünü dikti

Ekonomi haberleri
Ucuz bilet satan havayolu şirketleri şimdi de uzun mesafeli uçuşlara gözünü dikti
Fotoğraf: DepoPhotos

En yoğun orta mesafeli rotaları fetheden düşük maliyetli havayolları, şimdi de günümüze kadar yerleşik havayollarının uzun mesafeli uçaklarının hâkim olduğu yeni pazarlara girmeye hazırlanıyor.

Daha fazla ve daha uzak destinasyonlar, hiç boş kalmayan uçaklar, fiyat tartışmasına gittikçe daha duyarlı hale gelen yolcular! 

Havayolu endüstrisi, 2019 seviyesine yaklaşan trafikle neredeyse Covid-19 molasının sonuna gelmişken, düşük maliyetli havayolları yeniden güçleniyor.

Uzun mesafeli uçuşlarda ise, transatlantik rotalarda kıyasıya bir rekabete giren yerleşik havayollarının işi zorlaşıyor. 

Norse Atlantic

Birinci yıldönümünü haziran ayında kutlayan Norveçli havayolu şirketi Norse Atlantic Airways, ağını sürekli genişletiyor. Şirket, gelecek mayıs ayında, Paris ve Los Angeles arasında doğrudan uçuşlar sunacak. Bu, Miami ve New York'tan sonra Paris-Charles de Gaulle'den üçüncü transatlantik rotası olacak.

New York ile Paris arasındaki doğrudan uçuşlar rekor seviyelere ulaşıyor. Uzun süredir ticarî müttefik olan Air France ve Delta, şimdi tarihi rakiplerinden (United ve American Airlines), kârlı business sınıfında fiyatları düşüren La Compagnie'den ve üç düşük maliyetli havayolundan gelen rekabetle karşı karşıya bulunuyor.

Bu üç düşük maliyetli firma olan Norse Atlantic, Amerikan Jet Blue ve Fransız şirketi French Bee de bu rotada boy göstermeye hazırlanıyor. Sonuç olarak, Paris-New York uçuşlarında fiyatların yükselmesi pek olası görünmüyor!

Transavia

Uzun mesafeli rotalarda yoğunlaşacak olan bu şiddetli rekabet karşısında Air France, kendi düşük maliyetli taşıyıcısı Transavia ile mücadeleye katılıyor. 

Fransız yolcular Dakar'a Paris, Lyon, Bordeaux, Toulouse ve Marsilya'dan uçabilecekler. Transavia ayrıca, Lyon-Dubai rotasıyla Emirates'in kuyusunu kazma peşinde!

Bu rotayı açmayı planlayan Birleşik Arap Emirlikleri'nin düşük maliyetli havayolu şirketi Air Arabia'ya karşı önleyici bir hamle olarak bu kış Dubai’ye Marsilya'dan da sefer düzenlenecek.

Ryanair yeni rekorlar kırdı

Yeni uçaklar teslim edildikçe düşük maliyetli havayolları ağı da Avrupa'da genişliyor ve orta ölçekli şehirlerden kalkan ve daha az “popüler” varış noktalarına düzenlenen seferler artıyor. Örneğin Finlandiya’nın Laponya bölgesi, Ryanair, Vueling ve Transavia'nın seferlerine artık güvenebilecek.

Dolayısıyla mücadele zorlu geçeceğe benziyor. Günü kazanmak için en donanımlı şirket ise ağustos ayında yolcu sayısında yeni bir rekor kıran Ryanair. İrlandalı firma, tek bir ayda 18,9 milyon yolcu taşıdı. 

Avrupa'nın düşük maliyet şampiyonu Ryanair, sadece Fransa'da halihazırda 26 havalimanına hizmet veriyor. Ryanair sadece Fransa'ya yapılan seferlerinde kış sezonu boyunca 5,7 milyon koltuğu satışa sunacak.  Bu da yeni bir rekor olacak!

 

Kaynak: Ajans Bizim

havayolu uçuş Ryanair seyahat gezi