FED faiz toplantısı ne zaman?

faiz ABD Merkez Bankası ABD dolar
FED faiz toplantısı ne zaman?
Fed faiz toplantısı

FED faiz kararı toplantısı için büyük merak başladı. Dünya piyasasını ilgilendiren FED faiz kararı toplantısı geçtiğimiz ay gerçekleşti. Şimdi de gözler yılın ikinci FED faiz kararı toplantısına çevrildi. Peki, FED faiz kararı toplantısı ne zaman?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Batı ülkelerinin sert yaptırımları küresel ekonomik belirsizlikleri artırırken, piyasaların gözü FED faiz kararına çevrildi. Ukrayna savaşıyla birlikte ekonomide belirsizlikler artarken Fed Başkanı Powell’dan martta faiz artışı olacağı mesajı geldi. Şimdi de yeni ayın ilk haftasında FED faiz kararı toplantısı ne zaman? 2022 Şubat FED kararı açıklaması tarihi ve saati kaç? gibi sorular arama motorlarında aratılmaya başlandı. İşte FED faiz kararı ile ilgili merak edilenler...

2022 FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçtiğimiz ay Fed politika faizini beklentilere paralel olarak değiştirmedi ve yüzde 0 - 0.25 aralığında sabit tutmuştu.

Yılın ikinci ABD Merkez Bankası toplantısı da 15 – 16 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Salı ve Çarşamba günleri düzenlenecek olan toplantıyla beraber güncel rakamlar da netlik kazanacak.

Fed faiz toplantısı

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) geçen hafta sürpriz bir biçimde şahinleşmesi ve ABD'de açıklaması yapılan güçlü istihdam verilerinin piyasalar üzerindeki etkisi de halen devam etmekte.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl içerisinde gerçekleştireceği 6 toplantıda faiz artıracağının fiyatlandığı tahvil piyasalarında, Fed'in 150, ECB'nin ise 40 baz puan faiz artıracağı yönünde uzmanlar açıklamalarda bulunuyor.

16 MART'TA ÇEYREK PUAN ARTIŞ BEKLENİYOR

Fed'in 16 Mart'ta yapılacak para politikası toplantısında gecelik gösterge faizini çeyrek puan artırması bekleniyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD'deki yüksek enflasyonu, Ukrayna'daki savaşın oluşturduğu yeni riskler karşısında değerlendirerek, Fed'in Mart'ta yapılacak toplantısında faiz oranlarını “dikkatlice” yükseltmeye başlayacağını, ancak enflasyonun beklenen süre içerisinde düşmemesi durumunda daha agresif hamlelerde bulunmaya hazır olacağını söylemişti.

FED FAİZ ARTIRIRSA NE OLUR?

Fed’in olası bir faiz artışı dünya ekonomisi içerisinde gelişmekte olan piyasalar başta olmak üzere ülkelerin piyasalarını derinden etkileyecek. Fed’in faiz artırımı doların değerinin artması ve büyümenin yavaşlamasını yanında getirebilece yönünde fikirlerini sunan uzmanlar bulunmakta. Bu sebeple de Fed kararları piyasalar tarafından endişe ile takip ediliyor.

fed faiz toplantısı FED ABD dolar fed faiz kararı