Elon Musk'tan Tesla hisselerini satan George Soros'a taş: Soros insanlıktan nefret ediyor

Elon Musk
Elon Musk'tan Tesla hisselerini satan George Soros'a taş: Soros insanlıktan nefret ediyor

Dünyaca ünlü yatırımcı George Soros'un Tesla hisselerini satmasının ardından sessizliğini bozan Elon Musk, Soros için sert ifadeler kullandı.

Elon Musk, "George Soros, medeniyetin dokusunu aşındırmak istiyor" diye tweet attı.

Soros'a bağlı Soros Fund Management, 2022'de Tesla'nın 42 bin hissesini satın almıştı. Tesla hisseleri enflasyonun düşmeye başlaması ve faiz oranlarındaki artışların duraklaması yönündeki beklentiler arasında ilk çeyrekte yüzde 68 arttı. Peşinden de Soros, Tesla hisselerini sattı. Bu sayede de önemli kazançlar elde etti.

Soros'un Tesla hisselerini satmasının ardından Musk, Soros ile X-Men'in kötü karakteri Magneto'yu karşılaştıran bir tweet attı ve "Soros bana Magneto'yu hatırlatıyor" diye yazdı. Magneto karakteri  de tıpkı Soros gibi bir Holokost mağduru. 

Musk, gazeteci Brian Krassenstein'ın Soros'un iyi niyetinden dolayı saldırıya uğradığını yazmasının ardından Musk bu tweet'e de "Onların iyi niyetli olduğunu varsayıyorsun, ama değiller. O medeniyetin dokusunu aşındırmak istiyor. Soros insanlıktan nefret ediyor" yanıtını verdi.

Öte yandan Tesla hisselerini satan Soros'un fonu Norfolk Southern Corp.'un hisselerini aldı.

Elon Musk'tan Tesla hisselerini satan George Soros'a taş: Soros insanlıktan nefret ediyor - Resim : 1

Magneto kimdir?

Stan Lee ve Jack Kirby tarafından oluşturulan Marvel çizgi roman kahramanıdır. Manyetizma yeteneğine sahiptir ve kendine Manyetizma Ustası der. Çocukları Pietro Maximoff (Quicksilver) ve Wanda Maximoff (Scarlett Witch) 'tir.

Magneto'nun manyetik güçleri vardır. İçinde metal elementleri bulunan her şeye istediğini yapabilir, manyetik koruma alanları yaratabilir, manyetizma gücü ile ağırlığı 100 ton gelen objeleri bile kaldırabilir. Aynı zamanda az da olsa psişik güçleri de vardır, bu sayede psişik saldırılara karşı kendisini koruyabilir ve basit seviyede zeka okuyabilir. Magneto gezegenin en güçlü mutantlarından biridir. O kadar güçlüdür ki çocukları Scarlet Witch ve Quicksilver'ın ölümünden sonra mutant gücünü kullanarak Thor'un Mjöllnir adlı çekicini kaldırır ve kullanır.

Magneto'nun manyetik güçleri vardır. İçinde metal elementleri bulunan her şeye istediğini yapabilir, manyetik koruma alanları yaratabilir, manyetizma gücü ile ağırlığı 100 ton gelen objeleri bile kaldırabilir. Aynı zamanda az da olsa psişik güçleri de vardır, bu sayede psişik saldırılara karşı kendisini koruyabilir ve basit seviyede zekâ okuyabilir. Magneto gezegenin en güçlü mutantlarından biridir. O kadar güçlüdür ki çocukları Scarlet Witch ve Quicksilver'ın ölümünden sonra mutant gücünü kullanarak Thor'un Mjöllnir adlı çekicini kaldırır ve kullanır.

Soros'un Tesla hisselerini satmasının ardından Musk, Soros ile X-Men'in kötü karakteri Magneto'yu karşılaştıran bir tweet attı ve "Soros bana Magneto'yu hatırlatıyor" diye yazdı.

Musk, gazeteci Brian Krassenstein'ın bir Holokost mağduru olan Soros'un iyi niyetinden dolayı saldırıya uğradığını yazmasının ardından Musk bu tweet'e de "Onların iyi niyetli olduğunu varsayıyorsun, ama değiller. O medeniyetin dokusunu aşındırmak istiyor. Soros insanlıktan nefret ediyor" yanıtını verdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Elon Musk george soros twitter sosyal medya ekonomi haberleri