Merkez sonrası dolarda son durum

dolar
Merkez sonrası dolarda son durum

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı güne dolar 8.32 seviyesinden başladı. Merkez Bankası'nın faizleri sabit bırakmasının ardından dolar kuru 8.28'e geriledi.

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı güne dolar 8.32 seviyesinden başladı. Ekonomistler, Şahap Kavcıoğlu'nun ikinci kez başkanlık edeceği toplantıda faizlerin yüzde 19'da sabit bırakılmasını bekliyor.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Nisanda yıllık yüzde 17,14, aylık yüzde 1,68 arttı. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Enflasyon raporu sunumunda Nisan ayında enflasyonun zirve yapmasını, sonrasında ise aşağı yönlü seyir izlemesini beklediklerini ifade etmişti. Analistler Nisan ayında yüzde 17,1’e yükselen enflasyon rakamlarının faiz indirimleri için uygun zemin oluşturmadığını düşünüyor. Yatırım bankaları Türkiye ile ilgili raporlarında faiz indirimlerinin yılın son çeyreğinde başlayacağını belirtiyor. 

TCMB'nin faiz kararı sonrasında PPK karar metninde ne gibi değişiklik yapacağı da izlenecekler arasında... Zira Şahap Kavcıoğlu döneminde metine eklenen ve çıkarılan ifadeler para politikası konusunda değişikliğe gidileceği sinyallerini vermişti. 

Öte yandan yarın açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi de doların seyri açısından dikkatle izlenecek. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY Endeksi de 91.316 seviyesinde bulunuyor. Yarın açıklanacak olan istihdam verisi Fed'in politikalarına yön vermesi açısından önemli bulunuyor. 

Euro ise bugüne 10 TL'nin biraz altında 9,9964 seviyesinden başladı. Sterlin ise 11,5844 seviyesinde bulunuyor. 

 

SAAT 14:10 - MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI SONRASI DOLAR GERİLEDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri değiştirmeyerek yüzde 19'da bırakmasının ardından TL değer kazandı. Karar açıklanmadan önce 8.31 seviyesinde olan dolar kuru kararın ardından 8.28'e geriledi. Euro ise 10.02 seviyesinden 9.95'e kadar geriledi

Kaynak: Haber Global TV