Dolardaki dalgalanma sürüyor

dolar euro abd doları
Dolardaki dalgalanma sürüyor

Dün Merkez Bankası'nın Ocak 2014'ten beri ilk kez döviz fiyatlamalarına döviz satış yoluyla müdahale etmesinin ardından 13.70 seviyelerinden 12.49'a kadar gerileyen dolar/TL kuru bu seviyelerde kalıcı olamayarak yönünü yeniden yukarı çevirmişti. Bugüne de 13.47 seviyesinden başladı

Dün Merkez Bankası'nın Ocak 2014'ten beri ilk kez döviz fiyatlamalarına döviz satış yoluyla müdahale etmesinin ardından 13.70 seviyelerinden 12.49'a kadar gerileyen dolar/TL kuru bu seviyelerde kalıcı olamayarak yönünü yeniden yukarı çevirmişti. Bugüne de 13.47 seviyesinden yatay başladı.

Merkez Bankası, yaptığı açıklamayla döviz piyasalarında oluşan sağlıksız fiyatlamalar nedeniyle döviz satım yoluyla müdahale edildiğini açıkladı. Merkez Bankası son olarak Ocak 2014'te döviz satım yoluyla piyasaya müdahale etmişti.  Bu müdahale dolar ve euro'nun sert dalgalanmasını sağladı. Kur düştüğü 12.49 seviyelerinde kalıcı olamayarak yönünü yeniden yukarı çevirdi. Türk Lirası Kasım ayında dolar karşısında yüzde 28 değer kaybetti. 

Öte yandan son günlerde yaptığı açıklamalarla öne çıkarak bakan olacağı işaretlerini veren Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Nureddin Nebati, dün gece yayınlanan Resmi Gazete ile Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı.

Piyasada bugün gözler Merkez Bankası'nın yatırımcı toplantısında olacak. 

Euro ise bugüne 15,2415 seviyesinden başladı. 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz