Dolar ve Euro'da son durum

dolar
Dolar ve Euro'da son durum

Dolar kuru bugüne hızlı yükselişle 8.62 seviyesinden başladı... Euro ise 10,5067 seviyesinden başladı. Yükselişlerde Merkez Bankası'nın beklenenden önce faiz indirimine gideceği endişeleri neden oldu

Dolar kuru bugüne hızlı yükselişle 8.62 seviyesinden başladı... Euro ise 10,5067 seviyesinden başladı. Yükselişlerde Merkez Bankası'nın beklenenden önce faiz indirimine gideceği endişeleri neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı özel yayında "Bugün Merkez Bankası Başkanı ile görüştüm. Bizim faizleri düşürmemiz şart. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tekikleyen faiz olduğu için rahatlama dönemine inşallah girmiş olacağız." açıklamasını yaptı. Erdoğan "Çünkü faiz yükünü yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine inşallah girmiş olacağız. Çünkü bütün mesele o maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır" dedi.

Bu açıklamalar Merkez Bankası'nın temmuz ya da ağustos ayında faiz indirimlerine gideceği endişelerini doğurdu. Piyasa, enflasyonun kısmen ineceği sonbahar aylarında faiz indirimlerine başlamasını bekliyordu. 

Merkez Bankası'nın Haziran ayı PPK toplantısı 17 haziran ayında gerçekleştirilecek. 

Euro ise bugüne 10,50 seviyesinden başladı. 

Bugün içerde öncü dış ticaret verileri izlenecek. Yarın ise kritik enflasyon rakamları açıklanacak. 

Kaynak: Haber Global TV