Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Cuma günü bütün ilgili arkadaşlarımı toplayacağım

Ekonomi haberleri Recep Tayyip Erdoğan Rusya
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Cuma günü bütün ilgili arkadaşlarımı toplayacağım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Rus ödeme sistemi Mir'e karşı genişleyen ambargolar karşısında bazı bankaların bu uygulamanın kullanımını durdurması hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Rusların Mir ödeme sistemini kullanan Türk bankalarının mercek altına alınacağı iddiaları sonrası bazı bankalar uygulamayı durdurdu. Konu, ABD temasları sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soruldu. Erdoğan, "Bütün ilgili arkadaşlarımı toplayacağım" diyerek alternatif bir çalışmaya işaret etti.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Bu kartlarla ilgili konuda en önemli nokta Mir Kart denilen olaydır. Bu Rusya ile bizim aramızda bir adımdı. Bu konu hakkında atacağımız adımların değerlendirmelerini ilgili arkadaşlarımızla yapıyoruz. Ona göre adımlarımızı inşallah yine atacağız. Alternatifimiz var tabii, o ayrı. Ama bütün dert, işte bu yaptırımların farklı versiyonları. Bunlar tabii gerçekten dostluğa falan yakışmıyor, ekonomik ilişkilerimizin düzenlenmesine yakışmıyor. Biz şimdi ister istemez ne yapacağız? Alternatifleri ne olabilir; bu alternatifler üzerinde ilgili bakan arkadaşlarım görüşmelerini yapıyorlar. Bu görüşmelerden sonra da İstanbul’da cuma günü inşallah bütün ilgili arkadaşlarımı toplayacağım. Onlarla bir toplantı yapıp, burada da nihai kararımızı vereceğiz."

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan mir kart ABD