Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'faiz' açıklaması: Ben burada aynıyım ama bakanımızın atacağı adımları kabullendik, 'hayırlı olsun' dedik

Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası faiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Faiz politikasına dair görüşü sorulan Erdoğan, "Ben burada aynıyım ama bakanımızın atacağı adımları kabullendik, 'hayırlı olsun' dedik" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş 'faiz' açıklaması geldi... KKTC ve Azerbaycan ziyaretlerinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Tabii bazı arkadaşlar 'Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor' gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım" diyerek şöyle devam etti:

Ama Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik, “hayırlı olsun” dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik. Bunu neye dayanarak söylüyoruz? Biliyorsunuz Başbakanlığım döneminde biz (enflasyonu) tek haneye düşürdüğümüzde faiz 4,6’ydı, enflasyon da 6,2’ydi. O zaman yine tabii bu işleri beraber yaptık ve şimdi de Sayın Bakanımıza bunları söyledik, aynı şekilde bunu birlikte yapmalıyız. Biz o zaman “düşük faiz, düşük enflasyon” teorisiyle çalıştık. Şimdi de aynı anlayışla çalışıyorum, aynı düşüncedeyim ve bu şekilde bunu başarabiliriz diye inanıyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan KKTC merkez bankası faiz kararı Azerbaycan