Çalışanlar enflasyon oranında zam alamadı, tüketimi kıstı

Ekonomi haberleri TÜİK Asgari ücret

Enflasyon en basit anlamıyla bir ülkedeki fiyatların artış hızı anlamına geliyor. Peki enflasyondaki bu artış kadar çalışan zam aldı mı? Bu yılın başında alınan zamlar pazar ve markete gelen zamlarla mücadeleyi kolaylaştırdı mı? Yeni zam oranıyla birlikte alışveriş sepetleri yeniden güncellendi.

Yıllık enflasyon yüzde 48 oranında açıklandı ama bir çok çalışan enflasyon oranında zam alamadı. Evdeki hesap çarşıya uymayınca tüketici ya daha az almaya ya da özel ihtiyaçlarından vazgeçmeye başladı. Haber Global Muhabiri Ela Sezen ve kameraman Yaşar Kaçmaz'ın haberi...

ETİKETLER CEP YAKIYOR

Tüketici markete, pazara gitmeye korkuyor. TÜİK'te yüksek fiyatları teyit etti. Yıllım enflasyon yüzde 48.69 olarak açıklandı.

Sadece 500 lira zam aldığını söyleyen bir vatandaş "Normal aldığım maaşın 500 lira üstünü aldım daha fazlasını almadım. Gelen belli zaten gidene bakmak lazım. Yaklaşık yüzde 25 civarı falan yeter mi sizce? Yetmiyor ama idare etmeye çalışacağız." dedi.

Enflasyon oranından düşük zam yaptığını anlatan bir iş veren ise "Yüzde 20, sizce yeterli mi? Değil, tabi ki keşke ben de enflasyon oranında yapabilseydim. İnsanlar rahat etsin" ifadelerini kullandı.

TÜKETİCİ ALIŞVERİŞ SEPETİNİ GÜNCELLEDİ

Maaştaki zam etiketlerdeki zamlarla yarışamayınca tüketici tasarrufa gitti. Alışveriş sepetini güncelledi.

"DİŞ MACUNU BİLE ARTIK LÜKS OLDU"

Alışverişte sadece temel gıdaları aldığını söyleyen tüketici "Çok lükse girecek ne varsa artık uzak duruyoruz. Diş macunu bile artık lüks oldu ya uygun bir markaya dönüyorsunuz ya da her zaman ki alışkanlıklarınızın dışına çıkıyorsunuz." şeklinde konuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

TÜİK Asgari ücret ekonomi haberleri