Borsada kâr satışları

Borsada kâr satışları

Borsa İstanbul'da dün yaşanan yükselişinin ardından bugün kâr satışları yaşanıyro. Günün ilk yarısında yüzde 0,27 değer kaybederek 1.560,84 puana indi.

Borsa İstanbul'da dün yaşanan yükselişinin ardından bugün kâr satışları yaşanıyor. Günün ilk yarısında yüzde 0,27 değer kaybederek 1.560,84 puana indi.

Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında toplam işlem hacmi 15 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1, holding endeksi yüzde 0,13 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,52 ile kimya, petrol, plastik, en çok gerileyen ise yüzde 2 ile spor oldu.

Güne yükselişle başlayan ve 1.574,30 puana kadar yükselen BIST 100 endeksi, bu seviyeden gelen kar satışlarıyla 1.560,00 puanın üzerinde dengelendi.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka ve ölüm sayıları ile söz konusu gelişmelere paralel bazı ülkelerde uzatılan kısıtlamaların piyasalardaki yukarı yönlü hareketi törpülediğini belirtti.

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden'ın Türkiye saati ile 19.30'da başlayacak yemin töreni ve yapacağı konuşmanın yatırımcıların gündeminde olduğunu kaydeden analistler, ABD'de ayrıca şirketlerin 4. çeyrek finansal sonuçlarının açıklanmaya devam edeceğini hatırlattı.

 

Kenan İnvestment'in Migros hisselerinin satışı için Goldman Sachs ile anlaştığı haberleri Migros hisselerinin yüzde 4 yükselişle güne başlamasını sağladı. Migros hisseleri günün ilk yarısında yüzde 1.67 yükselişle işlem görüyor. 

 

Avrupa borsaları ise yükselişlerle işlem görüyor. ABD vadeli kontratları da ABD borsalarının yükselişlerle açılacağını işaret ediyor. 

Kaynak: AA