Bitcoin yeni zirvelerini test ediyor

bitcoin
Bitcoin yeni zirvelerini test ediyor

Piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan Bitcoin kurumsal yatırımcıların ilgisiyle popülerliğini artırıyor. Bitcoin fiyatı bugün 52,954,49 dolar ile yeni yeni bir zirveyi daha test etti.

Bitcoin fiyatında yaşanan yukarı harekette, BlacRock'ın da Bitcoin ile ilgilenen kurumsal yatırımcılar arasına katıldığı haberlerinin desteği ve kriptopara yatırım devi Grayscale'nin Bitcoin fonunun 87 milyor dolar değerinde daha Bitcoin alması da etkili oldu. Grayscale'nin yönetimi altındaki toplam varlık miktarı ilk kez 40 milyar doları geçti.

Bitcoin fiyatındaki yükselişe, ABD Hazine Bakanı Yellen'in Başkan Biden'in 1,9 trilyon dolar büyüklüğündeki teşvik pakeninin ABD'nin bu yıl tam istihdama dönmesine yardım edeceğini ve çok az  şey yapmanın bedelinin büyük bir şey yapmanın maliyetinden daha yüksek olacağı görüşü de destek verdi.

ABD'de geçtiğimiz 11 ayda ekonomiye sağlanan devasa teşviğin genel olarnak harcamaları canlandıracağı ve enflasyonu yükselteceği beklentilerin yatırımcıların hedge amaçlı bitcoin alımına yönelmelerine yardımcı oldu.

Bitcoin şu sıralarda 52709,41 dolar ile 24 saat öncesine göre yüzde 2,72 artıda ve Bitcoin'in yıl başıdan bu yana getirisi yüzde 79'un üzerinde.

BILL GATES KRİPTO PARA KONUSUNDA TARAFSIZ

Bill Gates, Wall Street Journal'a verdiği röportajda "Kripto paraların çalışma şekli bazı suçların işlenmesine yardımcı oluyor. Bunun olmaması gerekiyor" dedi. Bitcoin ile ilgili olarak da  "Bitcoin o anki çılgınlığa veya görüşlere göre yükselip düşebiliyor ve bunun nasıl gelişeceğini tahmin etmemin bir yolu yok" dedi.