Binance CEO'su '86 milyar dolar' kaybetti

Kripto para bitcoin
Binance CEO'su '86 milyar dolar' kaybetti

Bitcoin'deki büyük düşüşün ardından yüklü miktarda BTC alaN Binance CEO'us Changpen Zhao kısa sürede 86 milyar dolar kaybetti.

Binance CEO'su Changpeng Zhao, yüklü miktarda bitcoin alarak, kripto para piyasasındaki düşüşü frenlemek istedi. Alımın ardından bir süre 20 bin doların üzerine çıkan Bitcoin sonra yeniden 20 bin doların altına gerileyince Zhao, servetinden tam 86 milyar dolar kaybetti. Zhao'nun servetinin 10 milyar dolara kadar gerilediği kaydediliyor.

Kripto para piyasasındaki düşüşten yara alan bir başka isim ise Elon Musk. Bitcoin, dogecoin, SHIB ve ethereum'u bulunan Musk son 6 ayda 73 milyar dolar kaybetti.

Bitcoin 20 Haziran günü sabah 09:34 itibariyle 19 bin 943 dolardan işlem görüyor.

BINANCE KRİPTO PARA BORSASI

Binance, çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için bir platform sağlayan bir kripto para borsasıdır. Ocak 2018 itibarıyla Binance, işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası oldu.

Binance, daha önce high frequency trading yazılımı geliştiren bir geliştirici olan Changpeng Zhao tarafından kuruldu. Binance başlangıçta Çin'de bulunuyordu, ancak daha sonra Çin'in artan kripto para düzenlemeleri nedeniyle Çin'den ayrıldı.

Binance Türkiye şubesi, TL destekli olarak 2020 sonbaharda açılmıştır. Türkiye'de 2020 son aylardan itibaren Türk kullanıcılar TL Türk Lirası yatırarak kripto para almaya başlamışlardır.

 

Kaynak: Haber Global TV

Changpeng Zhao binance Kripto para 'Bitcoin Elon Musk