eBay, Gittigidiyor'u kapatıyor!

Ekonomi haberleri
eBay, Gittigidiyor'u kapatıyor!

Küresel e-ticaret devi eBay, Gittigidiyor'u kapatarak Türkiye faaliyetine son veriyor.

eBay, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye iştirakı GittiGidiyor’u kapatacağını duyurdu. Şirket GittiGidiyor’un kapatılmasının ikinci çeyrek veya mali yıl bilançosuna somut etki yaratmasını beklemiyor.

GittiGidiyor birinci çeyrek sonu itibarıyla eBay’e yaklaşık 4 milyon aktif alıcı kazandırdı.

Bugünden itibaren satıcılar GittiGidiyor platformuna yeni ilanlar veremeyecek, 18 Temmuz’dan itibaren alıcılar yeni satın almalar yapamayacak. Hesaplar 5 eylül 2022'ye kadar açık kalacak. 

2011 yılında Gittigidiyor'un yüzde 93'ünü alan eBay, 2016 yılında da hisselerin tamamını almıştı.

Nasdaq borsasında işlem gören Ebay, Gittigidiyor'un kapatılmasının 2. çeyrek ve tüm yıl bilançosuna önemli bir etkisinin olmasını beklemiyor.  Ebay'dan yapılan açıklamada küresel operasyonlarını düzenli olarak gözden geçirdiklerini ve bu zor kararı da rekabet dinamiklerini göz önünde tutarak verdikleri ifade edildi. 

Ebay hisseleri yılbaşından bugüne yüzde 36,81 değer kaybetti. 

GİTTİGİDİYOR: VEDA EDİYORUZ

Gittigidiyor.com'dan yapılan açıklamada, alınan kararın Ebay'ın Türkiye'de süregelen rekabetten dolayı aldığı açıklandı. Açıklamada bugünden itibaren yeni ürün listelenemeyeceği, fakat 18 Temmuz 2022'ye kadar alışverişin devam edeceği vurgulandı. 

Müşteri hizmetleri ise 30 Eylül'e kadar hizmet verecek.

Gittigidiyor.com'dan yapılan açıklama şöyle;

"GittiGidiyor olarak 21 yıl önce ülkemizi online pazar yeri formatıyla tanıştırdık ve e-ticaretin gelişimine öncülük ettik. İş ortaklarımızla birlikte büyüyüp milyonlarca kişiye internetten güvenli alışveriş hizmeti sağladık. Sektördeki köklü geçmişimizin son 11 yılını küresel e-ticaret liderlerinden eBay'in çatısı altında geçirdik.

Ve bugün veda zamanı...

eBay'in Türkiye'de süregelen rekabet dinamikleri doğrultusunda aldığı kararla, GittiGidiyor olarak faaliyetlerimizi durdurarak platformumuzu kapatacağımızı üzülerek bildiriyoruz.

Bu zor kararın tüm süreçlerinde önceliğimiz her zaman çalışma arkadaşlarımız, satıcılarımız ve alıcılarımız için güvenilir bir süreç yönetimi gerçekleştirmek olacak.

18 Temmuz 2022 tarihine kadar alışverişe açık olacak platformumuz, bugünden (20 Haziran 2022) itibaren yeni ürün listelemeye kapatıldı. Site üzerindeki "Hesabım" bölümü, tüm alıcı ve satıcılarımızın tamamlanmamış işlemleri için 5 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak. Müşteri hizmetlerimiz ise 30 Eylül 2022 tarihine kadar kullanıcılarımıza destek vermeye devam edecek.

Bu yolculukta bizimle olan tüm paydaşlarımıza, alıcı ve satıcılarımıza bağlılıkları ve GittiGidiyor'a olan katkıları için teşekkür ederiz."

 

Kaynak: Haber Global TV

eBay Gittigidiyor eticaret