Apple'ın saatleri için ABD'ye ithalat yasağı talebi

apple Teknoloji Haberleri Ekonomi haberleri
Apple'ın saatleri için ABD'ye ithalat yasağı talebi
Fotoğraf: DepoPhotos

ABD’de resmî bir kurum, Apple'ın bağlantılı saatlerinin belirli modellerinin ülkeye ithalatının yasaklanmasını tavsiye etti.

Tıbbî cihaz üreticisi Masimo, Apple markasını, bağlantılı saati için kandaki oksijen seviyelerini ölçmeye yönelik teknolojilerini kopyalamakla suçladı. 

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (USITC), bu nedenle, söz konusu modellere karşı bir "sınırlı dışlama emri" yayınladı. Karar, ABD hükümeti itiraz etmediği takdirde 60 gün içinde yürürlüğe girecek.

TEMYİZE GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR

Masimo, bu karardan hangi modellerin etkilendiğini belirtmedi. 2021 yılında Apple'ı USITC'ye şikayet eden şirket, 2020 yılında satışa sunulan ve kandaki oksijen seviyesini ölçme işlevi içeren ilk model olan Apple Watch 6'nın, ışığa dayalı patentli teknolojilerinden birini kopyaladığını iddia etmişti.

Masimo Üst Yöneticisi Joe Kiani, "USITC'nin kararı, dünyanın en büyük şirketinin bile yasaların üstünde olmadığına dair güçlü bir mesaj gönderiyor" dedi. 

Apple, üreticiyi "milyonlarca Amerikalı tüketicinin hayatlarını kurtarabilecek bir ürüne erişimini engellemeye çalışmakla" suçlayarak, kararı federal mahkemede temyiz edeceğini açıkladı.

Apple, eylül ayında bağlantılı saatinin dokuzuncu versiyonunu piyasaya sürdü. Apple ürünleri, bağlantılı saatler de dahil olmak üzere ABD’de tasarlanıyor, ancak Çin, Tayvan ve Vietnam'da üretiliyor. 

Üretici fabrikalar taşeronlara ait. Bunların en önemlisi Tayvanlı Foxconn şirketi.

Kaynak: Ajans Bizim