Altın fiyatlarında yükseliş (19 Ekim gram, çeyrek altın fiyatları)

dolar çeyrek altın
Altın fiyatlarında yükseliş (19 Ekim gram, çeyrek altın fiyatları)
@ AA

Dolar/TL kurundaki yukarı yönlü hareketin de etkisiyle altın fiyatları geçen günkü kapanışın aksine yeni güne yükselişle başladı.

Altın fiyatları 19 Ekim 2021 itibarıyla yükseliş eğiliminde. Çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar? İşte güncel altın fiyatları...

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın fiyatları ne kadar? 19 Ekim gram altın fiyatları, saat 11.50'de kaydedilen verilere göre göre 532-533 lira seviyelerinde işlem görüyor.

ANLIK ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Saat 09:00 itibarıyla çeyrek altın ise, alış 859 TL, satış ise 876 TL'den işlem görüyor.

Altının ons fiyatı ise, alış 1777, satış ise 1777,40 seviyelerinde.

KAPALIÇARŞI'DA HAREKETLİLİK

Öte yandan, Altın fiyatlarındaki hareketlilik Kapalıçarşı’da yoğunluk oluşmasına yol açtı. Tarihi çarşıda günlük ziyaretçi sayısı 100 bine ulaştı.

Dünyanın en eski çarşısı olma özelliğini taşıyan Kapalıçarşı’da altın fiyatlarının artmasıyla yoğunluk oluştu. Pandemi döneminde 15-20 binlere düşen günlük ziyaretçi sayısı 100 binlere çıktı. Bu duruma altın fiyatlarında hareketliliğin ve yurt dışı uçuşlarının açılmasının etki ettiği düşünülüyor.

Ziyaretçi sayılarına ilişkin de açıklama yapan Özboyacı, "Pandemi döneminde ziyaretçi sayısı çok azalmıştı, 15 - 20 binlere düşmüştü. Uluslararası kapıların açılmasıyla turistler yeniden gelmeye başladı. Şu anda günlük ziyaretçi sayısı 100 binlere ulaştı. Son dönemde altın fiyatlarında da sert hareketler görülüyor. Altın alıp satmak isteyenler bu dönemlerde Kapalıçarşı’yı tercih ediyor. Kapalıçarşı altın üretiminin merkezi konumunda bulunuyor. Düğün alışverişleri için vatandaşlar çarşıya geliyor" diye konuştu.

Kapalıçarşı’nın turistlerin ilgisini çeken bir cazibe merkezi olduğunun altını çizen Kapalıçarşı Genel Sekreteri Cem Özboyacı, ‘’Kapalıçarşı’nın inşasına 1461 yılında başlandı. Dünyanın en eski çarşısı olma özelliği taşıyor. Burada yaklaşık 66 sokak var, 23 kapı var, 2 bin 489 adet dükkan var. Kapalıçarşı başta kuyumculuk olmak üzere hediyelik eşya, deri, halıcılık gibi sektörleri barındırıyor. İnsanlar buraya geldiklerinde tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. İstanbul’a gelen turistlerin ilk uğradığı yerlerden birisi bu çarşı’’ ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar altın Çeyrek altın ne kadar gram altın ne kadar ons altın ne kadar altın yükselir mi altın düşer mi