22 Nisan 2024 dolar ve euro fiyatları: Dolar/TL ne kadar oldu?

Haber Merkezi
Ekonomi haberleri dolar Euro
22 Nisan 2024 dolar ve euro fiyatları: Dolar/TL ne kadar oldu?

Yatırımcılar yeni haftanın ilk gününde döviz kurunun ne kadar olduğunu merak ediyor. Dolarda gözler bu hafta Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına çevrildi. İşte 22 Nisan Pazartesi, döviz kuru... Dolar ve euro ne kadar?

Piyasalar Merkez Bankası'nın 25 Nisan Perşembe günü açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Yatırımcılar da yeni haftanın ilk gününde döviz kurlarında son durumu merak ederek aratmaya başladı. Peki 22 Nisan Pazartesi günü dolar ve euro güne kaç TL'den başladı?

İşte 22 Nisan Pazartesi 2024 dolar ve Euro fiyatları... 

DOLAR/TL VE EURO/TL BUGÜN NE KADAR?

Dolar/TL saat 07:55 itibarıyla 32,6199'dan işlem görürken Euro ise aynı saat itibarıyla 34,7993 TL seviyelerinde seyrediyor.

FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor.

AA Finans'ın TCMB'nin 25 Nisan Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 50 ile yüzde 55 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 50'ye yükseltilmişti.